Κοσμος

Τζο Μπάιντεν: Στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την Καμάλα Χάρις

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τερμάτισε την εκστρατεία επανεκλογής του

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τζο Μπάιντεν: Στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την Καμαλα Χαρις - Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τερμάτισε την εκστρατεία επανεκλογής του

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τερμάτισε την Κυριακή την εκστρατεία επανεκλογής του, αφού οι συνάδελφοί του Δημοκρατικοί έχασαν την πίστη τους στην πνευματική του οξύτητα και την ικανότητά του να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ, ενώ υποστηρίζει τον αντιπρόεδρο Καμαλα Χάρις για να τον αντικαταστήσει ως υποψήφια.

Ο 81χρονος Μπάιντεν, σε ανάρτησή του στο Χ, δήλωσε ότι θα παραμείνει στον ρόλο του ως πρόεδρος και αρχιστράτηγος μέχρι τη λήξη της θητείας του τον Ιανουάριο του 2025 και θα απευθυνθεί στο έθνος αυτή την εβδομάδα.

Τώρα, οι Δημοκρατικοί πρέπει επειγόντως να προσπαθήσουν να φέρουν συνοχή στη διαδικασία ανάδειξης υποψηφίου μέσα σε λίγες εβδομάδες και να πείσουν τους ψηφοφόρους σε εκπληκτικά σύντομο χρονικό διάστημα ότι ο υποψήφιός τους μπορεί να χειριστεί τη δουλειά και να νικήσει τον Τραμπ. Και από την πλευρά του, ο Τραμπ πρέπει να στρέψει την προσοχή του σε έναν νέο αντίπαλο, αφού επί χρόνια έστρεφε την προσοχή του στον Μπάιντεν.

Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί ένα γρήγορο και εντυπωσιακό τέλος στα 52 χρόνια του Μπάιντεν στην εκλογική πολιτική, καθώς δωρητές, νομοθέτες, ακόμη και βοηθοί του εξέφραζαν τις αμφιβολίες τους ότι θα μπορούσε να πείσει τους ψηφοφόρους ότι θα μπορούσε εύλογα να χειριστεί τη θέση για άλλα τέσσερα χρόνια.