Κοσμος

«Η ομιλία του Τραμπ ό,τι καλύτερο για τους Δημοκρατικούς εδώ καιρό» λέει πρώην σύμβουλος του Ομπάμα

Αναφερόμενος στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Η ομιλία του ότι καλύτερο συνέβη στους Δημοκρατικούς εδώ και καιρό

Ο στρατηγικός σύμβουλος των Δημοκρατικών Ντέιβιντ Άξελροντ δήλωσε νωρίς το πρωί της Παρασκευής ότι η ομιλία του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων ήταν «το πρώτο καλό πράγμα που συνέβη στους Δημοκρατικούς εδώ και τρεις εβδομάδες».

«Ο κόσμος, είμαι βέβαιος, ανταποκρίθηκε πολύ θετικά στις εκκλήσεις του για ενότητα που ήταν γραμμένες στο τηλέγραφο, και στη συνέχεια απλά ξεσκίζει τους πάντες ... όλους τους πολιτικούς του εχθρούς και ούτω καθεξής», δήλωσε για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Άξελροντ, επίσης πρώην σύμβουλος του Ομπάμα, στο CNN.

«Αυτό είναι το πρώτο καλό πράγμα που συνέβη στους Δημοκρατικούς τις τελευταίες τρεις εβδομάδες», τόνισε. Ο Άξελροντ είπε ότι η ομιλία του Τραμπ «υπενθύμισε πραγματικά σε όλους γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ είναι θεμελιωδώς αντιδημοφιλής έξω από αυτό το δωμάτιο».

Ο Τραμπ αποδέχθηκε επίσημα το προεδρικό χρίσμα του κόμματός του την Πέμπτη μέσω μιας μακράς και ακατάσχετης ομιλίας. Διήρκεσε περισσότερο από μιάμιση ώρα, με αποτέλεσμα να είναι η μεγαλύτερη ομιλία αποδοχής από υποψήφιο μεγάλου κόμματος.

Ο πρώην πρόεδρος και οι σύμβουλοί του δήλωσαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι είχε απορρίψει το αρχικό σχέδιο της ομιλίας του στο συνέδριο μετά την απόπειρα δολοφονίας το Σάββατο, επιλέγοντας σχόλια που θα ήταν πιο συγκρατημένα

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Τραμπ εξακολουθούσε να τα βάζει με κορυφαίους Δημοκρατικούς, κατονομάζοντας τον πρόεδρο Μπάιντεν και την πρώην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι (Δ-Καλιφόρνια).

Πηγή: Τhe Hill