Κοσμος

H Ιαπωνία ετοιμάζει προξενιά και γραφεία συνοικεσίων για να αντιμετωπίσει το δημογραφικό

Πάνω από το 40% των νέων δεν έχει διάθεση να παντρευτεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Ιαπωνία ετοιμάζει προξενιά και γραφεία συνοικεσίων για να αντιμετωπίσει το δημογραφικό
© EPA/JIJI PRESS

Ιαπωνία: Γκάλοπ στους νέους με ερώτημα γιατί δεν παντρεύονται

Η ιαπωνική κυβέρνηση έχει αρχίσει να συμβουλεύεται τους νέους σχετικά με το ενδιαφέρον τους για το γάμο - ή την έλλειψή του - καθώς η Ιαπωνία συνεχίζει να παλεύει με τη δημογραφική κρίση που αναμένεται να οδηγήσει σε απότομη μείωση του πληθυσμού τις επόμενες δεκαετίες.

Ο Οργανισμός Παιδιών και Οικογενειών, που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2023, πραγματοποίησε την Παρασκευή την πρώτη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας του για να υποστηρίξει τους νέους στην προσπάθειά τους να βρουν σύντροφο μέσω γνωριμιών, προξενιών και άλλων μέσων. Στους παρευρισκόμενους περιλαμβάνονταν όσοι σκέφτονται να παντρευτούν στο μέλλον και εμπειρογνώμονες που είναι γνώστες των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι στην Ιαπωνία.

Η κυβέρνηση αναγνώρισε ότι οι ιδέες για το γάμο μεταξύ των νέων είναι διαφορετικές από αυτές που κάποτε θεωρούνταν συνήθεις, δήλωσε αξιωματούχος του οργανισμού. Η κυβέρνηση αναζητούσε τις απόψεις των εμπειρογνωμόνων και τώρα θέλει και αυτές των ανύπαντρων ανθρώπων.

«Η βασική προϋπόθεση είναι ότι ο γάμος και η ανατροφή των παιδιών θα πρέπει να βασίζονται στο σεβασμό των διαφορετικών αξιών και τρόπων σκέψης των ατόμων», δήλωσε στη συγκέντρωση η Ayuko Kato, υφυπουργός για τις πολιτικές που σχετίζονται με τα παιδιά. «Θα ήμασταν ευγνώμονες αν μπορούσαμε να ακούσουμε τις πραγματικές φωνές σας - τι σκέφτεστε, τι σας εμποδίζει να πραγματοποιήσετε τις επιθυμίες σας».

Σε σχετική έρευνα το 43,3% των ανδρών και το 48,1% των γυναικών δήλωσαν ότι δεν είχαν καμία ευκαιρία να συναντήσουν πιθανούς συντρόφους το 2021. Πολλοί δήλωσαν ότι δεν είχαν κάνει τίποτα για να αυξήσουν τις πιθανότητές τους, όπως να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις γνωριμιών ή να ζητήσουν από φίλους να τους συστήσουν.

Έρευνες έχουν δείξει ότι πολλοί νέοι Ιάπωνες διστάζουν να παντρευτούν ή να κάνουν οικογένεια λόγω ανησυχιών για το υψηλό κόστος διαβίωσης στις μεγάλες πόλεις, την έλλειψη καλών θέσεων εργασίας και μια εργασιακή κουλτούρα που δυσκολεύει και τους δύο συντρόφους να έχουν δουλειά ή τις γυναίκες να επιστρέψουν στην εργασία πλήρους απασχόλησης μετά την απόκτηση παιδιών.

Οι τοπικές κυβερνήσεις έχουν ανταποκριθεί με μέτρα που κυμαίνονται από την ημερήσια φροντίδα μέχρι το προξενιό. Τον Ιούνιο, η μητροπολιτική κυβέρνηση του Τόκιο δήλωσε ότι θα ξεκινήσει μια εφαρμογή γνωριμιών ήδη από αυτό το καλοκαίρι.

Πηγή: Guardian

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.