Κοσμος

Ο Έλον Μασκ τρολάρει τη Microsoft για το παγκόσμιο blackout

Καυστική ανάρτηση στο X μετά την τεχνική βλάβη που καθήλωσε τα συστήματα υπολογιστών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έλον Μασκ: Τρολάρει τη Microsoft για το παγκόσμιο blackout - Η αιχμηρή ανάρτηση του δισεκατομμυριούχου στο X και τα εύσημα στη δική του πλατφόρμα.
Τη θυμηδία του Έλον Μασκ προκάλεσε η βλάβη της Microsoft που προκάλεσε παγκόσμιο blackout © EPA/Britta Pedersen

Έλον Μασκ: Τρολάρει τη Microsoft για το παγκόσμιο blackout - Η αιχμηρή ανάρτηση του δισεκατομμυριούχου στο X και τα εύσημα στη δική του πλατφόρμα. 

Ο Έλον Μασκ δεν έχασε την ευκαιρία να χλευάσει τη Microsoft με αφορμή το παγκόσμιο blackout που επηρέασε υπηρεσίες, επιχειρήσεις και ιδιώτες διεθνώς.

Ο Έλον Μασκ δημοσίευσε ένα emoji γέλιου ως απάντηση σε ένα meme που μοιράστηκε χρήστης του X διακωμωδώντας τη διακοπή. Η λεζάντα του μιμιδίου έγραφε: «Όλα τα άλλα έχουν πέσει, αλλά αυτή η εφαρμογή εξακολουθεί να λειτουργεί».

Υπενθυμίζεται ότι αεροπορικές εταιρείες, τράπεζες, λιανοπωλητές και πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν εκτεταμένες διαταραχές μετά την αναφορά της Microsoft για προβλήματα στις διαδικτυακές υπηρεσίες της, που συνδέονται με ένα πρόβλημα στην εταιρεία κυβερνοασφάλειας CrowdStrike.

Το πρόβλημα έχει αφήσει ορισμένους χρήστες των Windows να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στα συστήματά τους, ενώ αντίθετα, στην οθόνη του υπολογιστή τους εμφανίζεται μια «μπλε οθόνη θανάτου».

Ο Έλον Μασκ χλευάζει τη Microsoft μετά το blackout

Σε μια άλλη δημοσίευση στο X, ο Μασκ παρέθεσε μια παλαιότερη ανάρτησή του από το 2021: «Macrohard >> Microsoft».

Ο Τζέιμς Μπορ, ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας και διευθύνων σύμβουλος της Bores Group, δήλωσε στο Business Insider ότι οι διακοπές λειτουργίας φαίνεται να προκλήθηκαν από ένα εργαλείο που ονομάζεται Falcon από την εταιρεία κυβερνοασφάλειας CrowdStrike.

Ο Μπορ ανέφερε ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να διορθωθεί αυτόματα, απαιτώντας χειροκίνητη επανεκκίνηση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της CrowdStrike, Τζορτζ Κουρτζ, δήλωσε σε μια ανάρτηση στο X την Παρασκευή ότι η εταιρεία κυβερνοασφάλειας «εργάζεται ενεργά με τους πελάτες που επηρεάζονται από ένα ελάττωμα που βρέθηκε σε μια ενιαία ενημερωμένη έκδοση περιεχομένου για κεντρικούς υπολογιστές Windows».

Πρόσθεσε ότι το ζήτημα δεν αποτελεί κυβερνοεπίθεση ή περιστατικό ασφαλείας και ότι «το ζήτημα έχει εντοπιστεί, απομονωθεί και διορθώνεται».

(Με πληροφορίες του Business Insider)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.