Κοσμος

«Μπορεί να έρθω ξαφνικά ένα βράδυ»: Προκλητική ανάρτηση της Τουρκίας για την εισβολή στην Κύπρο

Προκαλεί η Τουρκία την παραμονή της 50ής μαύρης επετείου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τουρκία για εισβολή στην Κύπρο: Μπορεί να έρθω ξαφνικά ένα βράδυ - Προκαλεί η Τουρκία την παραμονή της 50ής μαύρης επετείου

Νέα προκλητική ανάρτηση έκανε η Τουρκία ενόψει της 50ης επετείου από την εισβολή στην Κύπρο. «Μην με καλείς τόσο από καρδίας, μπορεί να έρθω ξαφνικά ένα βράδυ…», αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

«Στην 50ή επέτειο της “Ευτυχισμένης Ειρηνευτικής Επιχείρησης” (σ.σ. sic) τιμούμε με ευλάβεια, ευγνωμοσύνη και σεβασμό τους ηρωικούς μάρτυρες και τους βετεράνους του ηρωικού στρατού μας που έβαλαν τέλος στην καταπίεση που βίωναν οι Τούρκοι ομογενείς μας στην Κύπρο. Αύριο περιμένουμε όλους τους Κύπριους αδελφούς μας στην παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή 50 πλοίων» σημειώνεται στο κείμενο της ίδιας ανάρτησης.

Η ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας συνοδεύεται από βίντεο στο οποίο εμφανίζεται μία αρμάδα και εναέρια μέσα να προσεγγίζουν μία ακτή και κλείνει με την εικόνα του Μωάμεθ Β’ του Πορθητή να εισέρχεται στην Κωνσταντινούπολη.

Λίγο νωρίτερα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε και άλλο βίντεο, που έδειχνε μεταξύ άλλων εικόνες από την τουρκική εισβολή το 1974 αλλά και σημερινές εικόνες του στρατού.

«Ευτυχισμένη 50η επέτειος της “Επιχείρησης Χαρούμενη Ειρήνη”, όπου οι ηρωικές Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μας έφεραν ειρήνη και ασφάλεια στην Κύπρο. Τιμούμε τους μάρτυρες και τους βετεράνους μας με έλεος, ευγνωμοσύνη και σεβασμό και νιώθουμε πάντα τον πόνο των συμπατριωτών μας που δολοφονήθηκαν άγρια από την ελληνική τρομοκρατική οργάνωση», αναφέρει.