Κοσμος

«Θα έπρεπε να είσαι στη φυλακή» - Ποια είναι η Πολωνή ευρωβουλευτής που επιτέθηκε στη Φον ντερ Λάιεν

Η 34χρονη Ζαγιάτσοβσκα είναι εκπρόσωπος Τύπου ακροδεξιού σχηματισμού

62224-137655.jpg
Newsroom
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Θα έπρεπε να είσαι στη φυλακή» - Ποια είναι η Πολωνή ευρωβουλευτής που επιτέθηκε στη Φον ντερ Λάιεν
Η 34χρονη Ζαγιάτσοβσκα είναι καθηγήτρια ιστορίας και δημοσιογράφος, εκπρόσωπος Τύπου ακροδεξιού σχηματισμού στην Πολωνία © Instagram/zajaczkowska.ewa

«Θα έπρεπε να είσαι στη φυλακή» - Ποια είναι η Πολωνή ευρωβουλευτής που επιτέθηκε στη Φον ντερ Λάιεν

Αίσθηση προκάλεσε χθες στο Ευρωκοινοβούλιο, λίγο πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία για την εκλογή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ομιλία της Πολωνής ακροδεξιάς ευρωβουλευτή Εύα Ζαγιάτσοβσκα, η οποία επιτέθηκε φραστικά στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, λέγοντάς της πως «με όσα έχει κάνει, η θέση της είναι στη φυλακή και όχι στην Κομισιόν».

Εύα Ζαγιάτσοβσκα προς Φον ντερ Λάιεν: Είσαι το πρόσωπο της κλιματικής τρέλας

Συγκεκριμένα, η Ζαγιάτσοβσκα είπε στην ομιλία της: «Κυρία Φον ντερ Λάιεν είναι ο καιρός να σας πει κάποιος άμεσα τι σκέφτεται η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών για εσάς. Είστε το πρόσωπο του ευρωπαϊκού Πράσινου νόμου, που καταστρέφει την ευρωπαϊκή οικονομία και μετατρέπει την Ευρώπη σε υπαίθριο μουσείο, που καταστρέφει τη γεωργία και οδηγεί την Ευρώπη σε οικονομικό τέλμα.

Είστε το πρόσωπο της κλιματικής τρέλας, που οδηγεί εμάς τους Ευρωπαίους να γινόμαστε όλο και πιο φτωχοί. Τέλος, είστε το πρόσωπο του νόμου περί μετανάστευσης και σας απευθύνομαι ως γυναίκα προς γυναίκα και σαν μάνα σε μάνα. Πώς μπορείτε να μην ντρέπεστε προάγοντας κάτι σαν το Σύμφωνο Μετανάστευσης, που οδηγεί εκατομμύρια γυναίκες και παιδιά να αισθάνονται πως απειλούνται μέσα στις ίδιες τους τις πόλεις;

Είστε υπεύθυνη για κάθε βιασμό, για κάθε επίθεση και για κάθε τραγωδία που προκλήθηκε από τους παράνομους μετανάστες, διότι εσείς είστε που καλείτε αυτούς τους ανθρώπους στην Ευρώπη. Και γι' αυτά που κάνατε, θα έπρεπε να πάτε στη φυλακή και όχι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

«Ξέρετε τι σκεφτόμαστε για το Ευρωπαϊκό Πράσινο Σύμφωνό σας; Αυτό. Ξέρετε τι σκεφτόμαστε για το Σύμφωνο Μετανάστευσης; Αυτό!» πρόσθεσε σε έντονο ύφος, σκίζοντας δύο κομμάτια χαρτιά.

Εκείνη τη στιγμή, παρενέβη η Ρομπέρτα Μετσόλα, που προσπάθησε να τη διακόψει, λέγοντας πως τελείωσε ο χρόνος της, ενώ η Φον ντερ Λάιεν την παρακολουθούσε με ένα μειδίαμα.

Ποια είναι η Εύα Ζαγιάτσοβσκα

Η 34χρονη Ζαγιάτσοβσκα είναι καθηγήτρια ιστορίας και δημοσιογράφος, εκπρόσωπος Τύπου του ακροδεξιού σχηματισμού «Konfederacja Wolność i Niepodległość» στην Πολωνία. Ξεκίνησε την πολιτική της πορεία το 2014, συνδεόμενη με το ακροδεξιό κόμμα Korwin στην πόλη που γεννήθηκε, το Ράντομ.

Από το 2016 ως το 2023 εργάστηκε σε ιστοσελίδες σαν δημοσιογράφος, καλύπτοντας πολιτικά, οικονομικά και γεωργικά θέματα.

Από τον Δεκέμβριο του 2023 ορίστηκε εκπρόσωπος Τύπου του συνασπισμού «Konfederacja» και κέρδισε μια έδρα ως ευρωβουλευτής στις φετινές ευρωεκλογές.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.