Κοσμος

Σκηνές χάους στο Λιντς της Βρετανίας - Διαδηλωτές έκαψαν λεωφορείο και κατέστρεψαν περιπολικό

«Σοκαρισμένη» η Υπουργός Εσωτερικών από το εύρος των ταραχών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σκηνές χάους στο Λιντς της Βρετανίας - Διαδηλωτές έκαψαν λεωφορείο και κατέστρεψαω περιπολικό

Σκηνές χάους προκλήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο Λιντς της κεντρικής Αγγλίας, με εκατοντάδες διαδηλωτές να συγκεντρώνονται στο κέντρο της πόλης, να βάζουν φωτιά σε ένα λεωφορείο και να προκαλούν ζημιές σε οχήματα, μεταξύ τους κι ένα περιπολικό.

«Σοκαρισμένη» η Υπουργός Εσωτερικών από το εύρος των ταραχών

Επίσημη ενημέρωση για την αιτία που ξεκίνησαν τα επεισόδια δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής, ωστόσο, κατά πληροφορίες, οι διαδηλωτές θέλησαν να διαμαρτυρηθούν επειδή οι υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας αφαίρεσαν τέσσερα παιδιά από μια οικογένεια ανατολικοευρωπαϊκής καταγωγής.

Μεγάλος αριθμός αστυνομικών αναπτύχθηκε στην περιοχή, με την αστυνομική διεύθυνση του West Yorkshire να κάνει γνωστό πως δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

«Η αναταραχή υποκινήθηκε από μια εγκληματική μειονότητα με πρόθεση να διαταράξει τις σχέσεις της κοινότητας» ανακοίνωσαν οι αστυνομικές Αρχές για τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν, με την υπουργό Εσωτερικών Ιβέτ Κούπερ να δηλώνει «σοκαρισμένη» από τις σκηνές αναταραχής σε μια φιλήσυχη περιοχή.

Η κατάσταση εκτονώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης, με κατοίκους και ανταποκριτές μέσων ενημέρωσης να επισημαίνουν, πάντως, πως η ανταπόκριση της Αστυνομίας ήταν καθυστερημένη, ενώ χρειάστηκε να βγουν καταστηματάρχες στους δρόμους με πυροσβεστήρες, προσπαθώντας να σβήσουν τις φωτιές σε φλεγόμενα οχήματα.