Κοσμος

«Έπεσαν» τα συστήματα της Microsoft σε όλο τον κόσμο

Σοβαρά προβλήματα σε τράπεζες, αεροπορικές και μέσα ενημέρωσης

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έπεσαν τα συστήματα της Microsoft σε όλο τον κόσμο
© Pexels

«Έπεσαν» τα συστήματα της Microsoft σε όλο τον κόσμο - Σοβαρά προβλήματα σε τράπεζες, αεροπορικές και μέσα ενημέρωσης

Σε κατάσταση εκτός ελέγχου βρίσκονται εκατοντάδες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, κυρίως σε Αυστραλία και Βρετανία καθώς μια ευρείας κλίμακας τεχνική βλάβη στο λειτουργικό της Microsoft έχει επηρεάσει την λειτουργία σε τράπεζες, εταιρείες τηλεπικοινωνιών, και συστήματα αεροδρομίων αλλά και Μέσα Ενημέρωσης.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει αναφερθεί κάποιο πρόβλημα στην Ελλάδα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2tc6jmmxxq9)

Προβλήματα σε όλο τον κόσμο - «Έπεσαν» τα συστήματα της Microsoft

H εταιρεία παροχής υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας Crowdstrike αναφέρει σε προηχογραφημένο μήνυμά της ότι είναι ενήμερη για αναφορές περί προβλήματος στο λειτουργικό σύστημα Windows της Microsoft που συνδέονται με τον αισθητήρα της Falcon.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του αυστραλιανού υπουργείου Εσωτερικών, αυτό φαίνεται πως συνδέεται με προβλήματα που αντιμετωπίζει η Crowdstrike.

«Έχω ενημερωθεί για μια μεγάλης κλίμακας τεχνική βλάβη που επηρεάζει αριθμό επιχειρήσεων και υπηρεσιών σε όλη την Αυστραλία σήμερα το απόγευμα», επεσήμανε μέσω του Χ η Μισέλ ΜακΓκίνες, της αυστραλιανής υπηρεσίας κυβερνοασφάλειας. «Οι τρέχουσες πληροφορίες υποδεικνύουν ότι η βλάβη αυτή συνδέεται με τεχνικό πρόβλημα της πλατφόρμας λογισμικού που χρησιμοποιούν οι εταιρείες που έχουν επηρεαστεί», πρόσθεσε η ίδια.

Διαβεβαίωσε ότι «Δεν υπάρχουν πληροφορίες που να υπονοούν ότι πρόκειται για περιστατικό συνδεόμενο με την κυβερνοασφάλεια». Η κρατική ραδιοτηλεόραση της Αυστραλίας ABC ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει “μεγάλη τεχνική βλάβη”, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Downdetector, η βλάβη επηρεάζει πολλές τράπεζες και εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

Προβλήματα και στα μέσα ενημέρωσης

Το βρετανικό Sky News, ένας από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, δεν μπορούσε σήμερα να εκπέμψει το πρόγραμμά του.

«Το Sky News δεν είναι σε θέση να μεταδώσει απευθείας τηλεοπτικό πρόγραμμα σήμερα το πρωί, δηλώνοντας αυτή τη στιγμή στους τηλεθεατές ότι ζητάμε συγγνώμη για την αναστάτωση», δήλωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος του δικτύου Ντέβιντ Ρόουντζ στην πλατφόρμα Χ.

Ένα παγκόσμιο τεχνικό πρόγραμμα σε σύστημα πληροφορικής επηρεάζει τη λειτουργία επιχειρήσεων σε διάφορες χώρες, όπως τα ισπανικά αεροδρόμια, μια τουρκική αεροπορική αερογραμμή, εταιρίες μέσων ενημέρωσης και τράπεζες στην Αυστραλία.

Προβλήματα στις αεροπορικές - Ζητούν να καθηλωθούν όλες οι πτήσεις

Η American Airlines, η United και η Delta ζήτησαν από την αμερικανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA) να καθηλωθούν όλες οι πτήσεις.

Η FAA κάλεσε τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας να ενημερώσουν τους πιλότους που βρίσκονται στον αέρα ότι οι αεροπορικές εταιρείες αντιμετωπίζουν επί του παρόντος προβλήματα επικοινωνίας. Καμία πτήση της American, της United ή της Delta δεν θα απογειωθεί.

Το αεροδρόμιο του Βερολίνου ανακοίνωσε την αναστολή της εναέριας κυκλοφορίας ως τις 11:00 ώρα Ελλάδας 

Το αεροδρόμιο του Βερολίνου ανακοίνωσε την αναστολή της εναέριας κυκλοφορίας ως τις 11:00 ώρα Ελλάδας λόγω τεχνικού προβλήματος στο σύστημα πληροφορικής.

Νωρίτερα η διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου σε ανακοίνωσή της στο Χ ενημέρω

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.