Κοσμος

Επίθεση των Χούθι της Υεμένης στην καρδιά του Ισραήλ με drone

Το χτύπημα είχε αποτέλεσμα έναν νεκρό και οχτώ τραυματίες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Επίθεση των Χούθι της Υεμένης στην καρδιά του Ισραήλ με drone

Επίθεση των Χούθι με drone προκάλεσε έκρηξη σήμερα τα ξημερώματα σε κτίριο στο κέντρο του Τελ Αβίβ στο Ισραήλ, κοντά στο Αμερικανικό Προξενείο.

Ο Ισραηλινός στρατός αφού εξέτασε τις πληροφορίες, επιβεβαίωσε ότι το drone έπεσε πάνω σε ψηλό κτίριο και προκάλεσε υλικές ζημιές.

Ένας νεκρός και οχτώ τραυματίες από την επίθεση των Χούτι

H έκρηξη στο κέντρο του Τελ Αβίβ, που κατά τις «πρώτες ενδείξεις» οφειλόταν σε επίθεση με drone, είχε αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν συνολικά οκτώ άτομα ελαφρά, δήλωσε τις πρώτες πρωινές ώρες ο Ζάκι Χέλερ, εκπρόσωπος του Ερυθρού Άστρου του Δαυίδ (Magen David Adom), του ισραηλινού αντίστοιχου του Ερυθρού Σταυρού.

Προηγούμενος απολογισμός, που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, έκανε λόγο για επτά τραυματίες. Ωστόσο ο κ. Χέλερ διευκρίνισε πως οι περισσότεροι ήταν άνθρωποι που υπέστησαν σοκ.

Σύμφωνα με τον Ντιν Έλσντουν, εκπρόσωπο της αστυνομίας, το πτώμα του θύματος φέρει εμφανή τραύματα από συντρίμμια και βρέθηκε μέσα σε ακίνητο που χτυπήθηκε όταν έγινε η έκρηξη.

Ο ισραηλινός στρατός γνωστοποίησε πως σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσε, στο πλαίσιο «προκαταρκτικής έρευνας», επρόκειτο για επίθεση με drone. Η έκρηξη οφειλόταν σε «πτώση αεροπορικού στόχου», ανέφερε, διευκρινίζοντας πως δεν ενεργοποίησε καμιά σειρήνα της αεράμυνας. Υποσχέθηκε ότι θα διενεργήσει έρευνα «σε βάθος», προσθέτοντας ότι η πολεμική αεροπορία «αύξησε τις περιπολίες της για την προστασία του ισραηλινού εναέριου χώρου».

Aνάληψη ευθύνης

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος των κινήματος των Χούθι της Υεμένης για στρατιωτικά ζητήματα Γιαχία Σάρια ανήγγειλε μέσω μέσω X πως αργότερα θα δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες για τη «στρατιωτική επιχείρηση» εναντίον του Τελ Αβίβ.