Κοσμος

Συναγερμός στο Παρίσι: Αστυνομικός δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι - Νεκρός ο δράστης

Οι πρώτες πληροφορίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συναγερμός στο Παρίσι: Αστυνομικός δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι - Νεκρός ο δράστης
Συναγερμός στο Παρίσι: Αστυνομικός δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι - Νεκρός ο δράστης © EPA/TERESA SUAREZ

Παρίσι: Επίθεση με μαχαίρι εναντίον αστυνομικού - Οι πρώτες πληροφορίες

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε το απόγευμα στο Παρίσι κατά την επίθεση που δέχθηκε με μαχαίρι από άγνωστο, ενώ ο δράστης τραυματίστηκε θανάσιμα από πυρά και εξέπνευσε λίγα λεπτά αργότερα.

Συναγερμός στο Παρίσι: Αστυνομικός δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι - Νεκρός ο δράστης

Αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν σε κλήση από φύλακες καταστήματος ένδυσης κοντά στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι, στο 8ο διαμέρισμα του Παρισιού και επιχείρησαν να υποβάλουν σε σωματικό έλεγχο έναν 27χρονο, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η εφημερίδα Le Parisien. Εκείνος όμως αντέδρασε και κατά την προσπάθειά του να διαφύγει, τραυμάτισε με μαχαίρι έναν αστυνομικό στο αυτί.

Ένας άλλος αστυνομικός πυροβόλησε τον δράστη, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγες μόλις ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στη γαλλική πρωτεύουσα, όπου τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια.

«Ένας αστυνομικός έπεσε θύμα επίθεσης στο όγδοο διαμέρισμα του Παρισιού, ενώ ανταποκρινόταν σε κλήση αστυνομικών από κατάστημα», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Gerald Darmanin στο X.

Η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού ενόψει των Αγώνων, καθώς έχει πέσει θύμα πολυάριθμων τρομοκρατικών επιθέσεων τα τελευταία χρόνια.

Το απόγευμα της Τετάρτης, αυτοκίνητο άφησε ένα νεκρό και πολλούς τραυματίες σε βεράντα καφέ στο βόρειο Παρίσι, ενώ την περασμένη Δευτέρα, ένας στρατιώτης μαχαιρώθηκε στην πλάτη από έναν 40χρονο σε σιδηροδρομικό σταθμό στο βόρειο Παρίσι.

Με πληροφορίες από ERT,ΑΠΕ/ΜΠΕ,AFP

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.