Κοσμος

Αυτοκτόνησε ο ιδρυτής της Fandango, Τζέιμς Μάικλ Κλάιν

Η Fandango εξαγοράστηκε από την Comcast το 2007

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τζέιμς Μάικλ Κλάιν: Αυτοκτόνησε ο ιδρυτής της Fandango

Ο Τζέιμς Μάικλ Κλάιν, το οικονομικό στέλεχος που ίδρυσε την υπηρεσία έκδοσης εισιτηρίων Fandango το 2000 και παρέμεινε στην εταιρεία μέχρι το 2011, πέθανε το πρωί της Τρίτης, αφού πήδηξε από τον 20ό όροφο του ξενοδοχείου Kimberly. Ήταν 64 ετών.

Μετά την αποχώρησή του από τη Fandango, ο Τζέιμς Μάικλ Κλάιν διηύθυνε διάφορες εταιρείες τεχνολογίας και εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένου του hedge fund Bridgewater Associates, και ίδρυσε εταιρείες όπως οι Accumen, Insureon και Accolade. Επί του παρόντος ήταν εκτελεστικός πρόεδρος της επιχειρηματικής θερμοκοιτίδας Juxtapose, η οποία βοήθησε στην ίδρυση εταιρειών όπως η Orchard, η Tend, η Earned, η Great Jones και η Nectar.

O Κλάιν ίδρυσε τη Fandango μαζί με τον Αρτ Λέβιτ και σύναψε συνεργασίες με επτά αλυσίδες κινηματογράφων - Loews Cineplex Entertainment, Regal Cinemas, Carmike Cinemas, Cinemark Theaters, General Cinema Theaters, Edwards Theatres και Century Theatres - για να δημιουργήσουν την ηλεκτρονική υπηρεσία που έκανε την αγορά εισιτηρίων εκ των προτέρων απλή για τους κινηματογραφόφιλους.

«Το Fandango είναι το τέλειο ταίρι σε μια υπηρεσία που έχει σχεδιαστεί για να κάνει την επίσκεψη στον κινηματογράφο πιο εύκολη και πιο ευχάριστη από ποτέ», δήλωσε ο Κλάιν στο Variety κατά την έναρξη της λειτουργίας του. Είναι «ένα άμεσα αναγνωρίσιμο και διακριτικό όνομα που μας κάνει να ξεχωρίζουμε στη βιομηχανία μας», πρόσθεσε.

Η Fandango εξαγοράστηκε από την Comcast το 2007 και η σελίδα του Τζέιμς Μάικλ Κλάιν στο LinkedIn αναφέρει ότι η σχέση του με την εταιρεία έληξε το 2011. Η Fandango δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό. Ο Κλάιν αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Κορνέλ και έλαβε MBA από το Harvard Business School. Διετέλεσε πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος για τα ψάρια και την άγρια φύση.

Επιβιώνει από τη σύζυγό του Πάμελα και πολλά παιδιά.

Πηγή: Variety