Κοσμος

Ο αγαπημένος παρουσιαστής του Μπάιντεν τον καλεί να αποσυρθεί: «Κάνε το σωστό»

O Tζο Σκάρμπρο υποστήριζε μέχρι πρότινος την υποψηφιότητα του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν
© EPA / TING SHEN / POOL

Τζο Μπάιντεν: Ο αγαπημένος του παρουσιαστής τον καλεί να αποσυρθεί 

Ο Τζο Σκάρμπρο, πρώην βουλευτής, σύμμαχος του Τζο Μπάιντεν και παρουσιαστής της εκπομπής «Morning Joe» του MSNBC, το πρωί της Πέμπτης κάλεσε τους συνεργάτες του προέδρου να τον βοηθήσουν να αποχωρήσει από την κούρσα.

Ο κ. Σκάρμπρο έχει δηλώσει ευθέως ότι η επίδοση του προέδρου στο ντιμπέιτ με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις 27 Ιουνίου ήταν ολέθρια, ενώ πήρε συνέντευξη από τον Τζο Μπάιντεν τις ημέρες που ακολούθησαν. 

Δεν επέρριψε τις ευθύνες στον ίδιο τον Μπάιντεν, αλλά σε αυτό που περιέγραψε ως «φούσκα» ανθρώπων γύρω από τον πρόεδρο.

Οι παρατηρήσεις του οικοδεσπότη ήρθαν μετά από μια ημέρα αλυσιδωτών γεγονότων, συμπεριλαμβανομένων των αναφορών ότι ο εκπρόσωπος Χακίμ Τζέφρις, ο ηγέτης της μειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων, και ο γερουσιαστής Τσακ Σούμερ, ο ηγέτης της πλειοψηφίας, μίλησαν αμφότεροι με τον Μπάιντεν και προειδοποίησαν ότι οι πιθανότητες επανεκλογής του λιγοστεύουν. Την ίδια ώρα  η πρώην πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόσι, είπε ευθέως στον πρόεδρο ότι οι Δημοκρατικοί υποψήφιοι είναι πιθανό να χάσουν τις εκλογές. Την ίδια ημέρα, ο υποψήφιος για τη Γερουσία της Καλιφόρνια και σύμμαχος της Πελόσι, Άνταμ Σιφ κάλεσε δημοσίως τον Biden να εγκαταλείψει την κούρσα.

Στην εκπομπή «Morning Joe» την Πέμπτη, ο Σκάρμπρο μίλησε στην κάμερα για το μήνυμα που λάμβανε η ομάδα του κ. Μπάιντεν, «Σου λένε μέλη του Κογκρέσου ότι θα χάσουν τη Βουλή και τη Γερουσία αν παραμείνει στο ψηφοδέλτιο. Είναι πραγματικά καθήκον των ανθρώπων που βρίσκονται γύρω από τον Τζο Μπάιντεν να βγουν μπροστά σε αυτό το σημείο και να βοηθήσουν τον πρόεδρο, και να βοηθήσουν τον άνθρωπο που αγαπούν, και να κάνουν το σωστό».

«Αυτό δεν πρόκειται να τελειώσει καλά αν συνεχίσει να τραβάει. Κοιτάξτε τα χθεσινά γεγονότα, τα γεγονότα των τελευταίων τριών εβδομάδων», ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Ο θυμός που ακούω δεν είναι για τον Τζο Μπάιντεν. Ο θυμός που ακούω είναι οι άνθρωποι που τον κρατούν σε μια φούσκα». Μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους, είπε, μπορεί να έχουν τα δικά τους συμφέροντα για να τον κρατήσουν στην κούρσα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.