Κοσμος

Ο πρώην αστροναύτης Μαρκ Κέλι «ισχυρό αουτσάιντερ» για υποψήφιος των Δημοκρατικών

Ήταν επικεφαλής σε τέσσερις αποστολές διαστημικών λεωφορείων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρώην αστροναύτης Μαρκ Κέλι «ισχυρό αουτσάιντερ» για υποψήφιος των Δημοκρατικών
© EPA/DAVID MAXWELL

Μαρκ Κέλι: Ο πρώην αστροναύτης που ακούγεται για υποψήφιος των Δημοκρατικών

Ο γερουσιαστής Μαρκ Κέλι υποστήριξε εκ νέου το προεδρικό ψηφοδέλτιο των Δημοκρατικών, ακόμη και όταν το όνομά του παρεισέφρησε στις συζητήσεις για την αντικατάσταση ενός από τους υποψήφιους του κόμματός του.

Ο Μαρκ Κέλι εξέφρασε δύο φορές την υποστήριξή του προς τον πρόεδρο και την αντιπρόεδρο σε μια εμφάνιση την Τετάρτη στο MSNBC. Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, το Politico ανέφερε δημοσκοπήσεις που έδειχναν ότι ο Κέλι ήταν μεταξύ των τεσσάρων Δημοκρατικών που τα πήγαιναν καλύτερα με τους ψηφοφόρους στις πολιτείες μάχης -συμπεριλαμβανομένης της Αριζόνα- από τον Μπάιντεν.

Συμπεριλήφθηκε σε μια ομάδα με τον κυβερνήτη του Μέριλαντ Γουές Μουρ, τον κυβερνήτη της Πενσιλβάνια Τζος Σαπίρο και την κυβερνήτη του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Γουίτμερ.

Ο Κέλι δεν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό στο MSNBC και δημοσίως μόνο έχει δείξει συνεχή υποστήριξη στους υποψηφίους του κόμματός του. «Οι εναλλακτικοί υποψήφιοι των Δημοκρατικών προηγούνται του προέδρου Μπάιντεν κατά μέσο όρο κατά τρεις μονάδες σε όλες τις πολιτείες μάχης», αναφέρεται σε σημείωμα με τη δημοσκόπηση. «Σχεδόν κάθε Δημοκρατικός έχει καλύτερες επιδόσεις από τον Πρόεδρο. Αυτό περιλαμβάνει την αντιπρόεδρο (Καμάλα) Χάρις, η οποία έχει καλύτερα ποσοστά από τον πρόεδρο (αλλά πίσω από τον μέσο όρο των εναλλακτικών)», αναφέρει το Politico. 

Ο Μαρκ Κέλι, ο οποίος ήταν επικεφαλής σε τέσσερις αποστολές διαστημικών λεωφορείων συμπεριλαμβανομένης και της τελευταίας πτήσης του Εντέβορ, είχε παραιτηθεί από τη NASA το 2011 για να φροντίσει τη σύζυγό του, την πρώην βουλευτίνα Γκάμπριελ Γκίφορντς η οποία τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι τον Ιανουάριο εκείνης της χρονιάς, όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σε πολιτική συγκέντρωση στην Αριζόνα σκοτώνοντας έξι ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 26.

Έκτοτε έγινε φανατικός πολέμιος της οπλοκατοχής και εντάχθηκε στου κόλπους των Δημοκρατικών, προκειμένου να δώσει πολιτικά τη μάχη για την κατάργησή της.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ντόναλντ Τραμπ και οι άλλοι μετά την απόπειρα δολοφονίας
Ο Ντόναλντ Τραμπ και οι άλλοι μετά την απόπειρα δολοφονίας

Απ’ όταν οι Δημοκρατικοί βάλθηκαν να τον εξουδετερώσουν, ο Τραμπ παρουσιάζει τον εαυτό του ως θύμα της μοχθηρίας του Δημοκρατικού Κόμματος το οποίο μάλιστα «ίσως» θέλει να τον καθαρίσει

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.