Κοσμος

Γαλλία: Τουλάχιστον 7 οι νεκροί από πυρκαγιά που ξέσπασε σε κτίριο στη Νίκαια

Οι αρχές κάνουν λόγο για εγκληματική ενέργεια - Mεταξύ των νεκρών τρία παιδιά και ένας έφηβος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γαλλία: 7 οι νεκροί από πυρκαγιά που ξέσπασε σε κτίριο στη Νίκαια
Γαλλία: 7 οι νεκροί από πυρκαγιά που ξέσπασε σε κτίριο στη Νίκαια © TERESA SUAREZ/ EPA

Γαλλία: 7 οι νεκροί από πυρκαγιά που ξέσπασε σε κτίριο στη Νίκαια - Οι αρχές κάνουν λόγο για εγκληματική ενέργεια

Μεγάλη πυρκαγιά, η οποία πιθανόν προκλήθηκε από «εγκληματική» ενέργεια, κόστισε τη νύκτα της Τετάρτης προς Πέμπτη τη ζωή σε επτά ανθρώπους, ανάμεσά τους τρία παιδιά και ένας έφηβος, σε κτίριο κατοικιών σε δημοφιλή συνοικία της Νίκαιας, στη νοτιοανατολική Γαλλία.

Η πυρκαγιά κατέστρεψε τον έβδομο και τελευταίο όροφο του κτιρίου στη συνοικία Μουλέν, στο δυτικό τμήμα της Νίκαιας της Γαλλίας. Παρά το γεγονός ότι αναπτύχθηκαν σημαντικές δυνάμεις της πυροσβεστικής – 25 οχήματα και 72 πυροσβέστες--, «δυστυχώς επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά αυτή».

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Νίκαιας Νταμιέν Μαρτινελί, η πυροσβεστική εκλήθη στις 02: 28 (τοπική ώρα, 03:28 ώρα Ελλάδας) και έφτασε στο σημείο λιγότερα από δέκα λεπτά αργότερα.

«Η άμεση αντίδραση των πυροσβεστών αναμφισβήτητα βοήθησε να αποτραπεί να υπάρξουν πολλά επιπλέον θύματα. Η αστυνομία θα ρίξει φως στις συνθήκες αυτού του φοβερού δράματος», διαβεβαίωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν στο Χ.

Εξάλλου ένας 47χρονος άνδρας, που πήδηξε από το παράθυρο έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση ενώ υπάρχουν και δύο ακόμη τραυματίες, η κατάσταση της υγείας των οποίων δεν εμπνέει ανησυχία.

Οι πυροσβέστες προχώρησαν σε 33 διασώσεις ενοίκων του κτιρίου.

H πυρκαγιά στη Νίκαια προκλήθηκε από εγκληματική ενέργεια

Σύμφωνα με τον Ιγκ Μουτού νομάρχη του Αλπ- Μαριτίμ, το διαμέρισμα του έβδομου ορόφου που καταστράφηκε από την πυρκαγιά ζούσε «μια οικογένεια που φαίνεται να είχε καταγωγή από τα νησιά Κομόρες». Ο ίδιος διευκρίνισε ότι στο διαμέρισμα βρίσκονταν «10 άνθρωποι».

Από την πλευρά του ο Μαρτινελί δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι αρχές εκτιμούν πως η πυρκαγιά προκλήθηκε από εγκληματική ενέργεια, ενώ πρόσθεσε ότι μεταξύ των νεκρών είναι τρία παιδιά και ένας έφηβος.

Τα παιδιά ήταν ηλικίας 5, 7 και 10 ετών, ενώ ο έφηβος, ηλικίας 17 ετών, πέθανε αφού πήδηξε από το παράθυρο για να γλιτώσει από τη φωτιά.

«Με βάση τα πρώτα στοιχεία ξεκίνησα έρευνα για σκόπιμη πρόκληση πυρκαγιάς που προκάλεσε θανάτους», δήλωσε ο Μαρτινελί χωρίς να διευκρινίσει ποια στοιχεία τον οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι η πυρκαγιά οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ντόναλντ Τραμπ και οι άλλοι μετά την απόπειρα δολοφονίας
Ο Ντόναλντ Τραμπ και οι άλλοι μετά την απόπειρα δολοφονίας

Απ’ όταν οι Δημοκρατικοί βάλθηκαν να τον εξουδετερώσουν, ο Τραμπ παρουσιάζει τον εαυτό του ως θύμα της μοχθηρίας του Δημοκρατικού Κόμματος το οποίο μάλιστα «ίσως» θέλει να τον καθαρίσει

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.