Κοσμος

«Δεν μπορείς να κερδίσεις τον Τραμπ»: Πελόζι και Σούμερ δείχνουν την πόρτα εξόδου στον Μπάιντεν

Η νόσηση με Covid -19, το ενδεχόμενο να αποσυρθεί και ο «Παντοδύναμος Κύριος»

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπάιντεν: Πελόζι και Σούμερ ζητούν την απόσυρσή του
Μπάιντεν: Πελόζι και Σούμερ ζητούν την απόσυρσή του © YURI GRIPAS / POOL/ EPA

Μπάιντεν: Πελόζι και Σούμερ ζητούν την απόσυρσή του - Η νόσηση με Covid -19, το ενδεχόμενο να αποσυρθεί και ο «Παντοδύναμος Κύριος»

Η Νάνσι Πελόσι, η πρώην «speaker» και μορφή που διατηρεί μεγάλη επιρροή στην παράταξη των Δημοκρατικών, τόνισε προ ημερών τηλεφωνικά στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν πως δημοσκοπήσεις δείχνουν πως δεν θα καταφέρει να κερδίσει τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ και αν παραμείνει στην κούρσα ενδέχεται θα εκμηδενίσει τις πιθανότητες του κόμματος να ανακτήσει την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Την είδηση μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN χθες Τετάρτη, επικαλούμενο τέσσερις πηγές του ενημερωμένες σχετικά. 

Η Πελόσι απέφυγε πάντως να καλέσει ρητώς τον κ. Μπάιντεν να αποσυρθεί, σύμφωνα με τις πηγές του CNN.

Η μια από τις πηγές διευκρίνισε πως ο αρχηγός του κράτους αντέτεινε ότι εκείνος έχει δει δημοσκοπήσεις οι οποίες υποδεικνύουν πως έχει πιθανότητες νίκης.

Pelosi privately told Biden polls show he cannot win and will take down the House, sources tell CNN

Εκπρόσωπος της κυρίας Πελόσι είπε πως η πολιτικός έχει να μιλήσει με τον πρόεδρο από την Παρασκευή.

Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε πως δικές του πηγές ανέφεραν ότι ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών Τσακ Σούμερ είπε στον πρόεδρο κατά τη διάρκεια συνάντησής τους το Σάββατο πως το καλύτερο για τη χώρα και την παράταξη θα ήταν να τερματίσει την εκστρατεία για την επανεκλογή του και παρόμοια θέση εξέφρασε επίσης ο ηγέτης της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Χακίμ Τζέφρις.

Αντιδρώντας στις πληροφορίες αυτές, εκπρόσωπος του γραφείου του κ. Σούμερ έκανε λόγο για «αβάσιμη σεναριολογία».

Ο Δημοκρατικός βουλευτής Άνταμ Σιφ, επίσης μορφή των Δημοκρατικών με επιρροή, έγινε χθες ο 20ός κοινοβουλευτικός της παράταξης που κάλεσε δημόσια τον κ. Μπάιντεν, 81 ετών, να αποσυρθεί.

Οι ανησυχίες για την σωματική και πνευματική υγεία του κ. Μπάιντεν έχουν κορυφωθεί μετά την καταστροφική γι’ αυτόν τηλεμαχία του με τον κ. Τραμπ στα τέλη Ιουνίου και, παρότι ο ίδιος διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους πως θα είναι υποψήφιος για την επανεκλογή του τον Νοέμβριο, το ζήτημα κάθε άλλο παρά μοιάζει να έχει κλείσει για την παράταξη.

Ο γερουσιαστής Σούμερ παρότρυνε τον Μπάιντεν να αποσυρθεί

Δεν ήταν όμως μόνο η Πελόσι που ζήτησε από τον Τραμπ να αποσυρθεί. Και ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στην Γερουσία των ΗΠΑ, ο Τσακ Σούμερ, φέρεται να είπε στον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια συνάντησής τους το Σάββατο στο Ρεχόμποθ Μπιτς, στο Ντέλαγουερ, πως το καλύτερο για τη χώρα και την παράταξη θα ήταν να τερματίσει την εκστρατεία για την επανεκλογή του.

Ο ηγέτης της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο Χακίμ Τζέφρις, φέρεται επίσης να εξέφρασε την ίδια θέση απευθείας στον πρόεδρο Μπάιντεν, κατά το δίκτυο.

Αντιδρώντας στις πληροφορίες αυτές, εκπρόσωπος του γραφείου του κ. Σούμερ έκανε λόγο για «αβάσιμη σεναριολογία», εκτός αν «η πηγή είναι ο πρόεδρος Μπάιντεν ή ο Τσακ Σούμερ», προσθέτοντας πως ο γερουσιαστής «μετέφερε της απόψεις της κοινοβουλευτικής ομάδας του στον πρόεδρο Μπάιντεν».

Νωρίτερα χθες, ο Δημοκρατικός βουλευτής Άνταμ Σιφ, που θεωρείται πως έχει μεγάλη επιρροή, έγινε ο 20ός κοινοβουλευτικός της παράταξης που κάλεσε δημόσια τον κ. Μπάιντεν, 81 ετών, να αποσυρθεί.

Θετικός στον Covid - 19 ο Τζο Μπάιντεν - Θα απομονωθεί στο σπίτι του στο Ντέλαγουερ

 Την κατάσταση φαίνεται να περιπλέκει έτι περαιτέρω η νόσηση του προέδρου Μπάιντεν με κορωνοϊό δεδομένης της δήλωσής του που είχε γίνει λίγες ώρες νωρίτερα, ότι θα μπορούσε να αποσυρθεί από την κούρσα για τις εκλογές του Νοεμβρίου αν του το ζητήσουν οι γιατροί για λόγους υγείας.

«Αισθάνομαι καλά», είπε ο 81 ετών Μπάιντεν, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους καθώς επιβιβαζόταν στο «Air Force One», το προεδρικό αεροσκάφος.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2sckx0mjxa9)

Η ανάρτηση του Τζο Μπάιντεν

«Σήμερα το απόγευμα βρέθηκα θετικός στο COVID-19, αλλά αισθάνομαι καλά και σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές. Θα απομονωθώ καθώς αναρρώνω και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα συνεχίσω να εργάζομαι για να γίνει η δουλειά για τον αμερικανικό λαό».

Μπάιντεν: Θα εξέταζα το ενδεχόμενο να αποσυρθώ, αν υπήρχε ιατρικός λόγος

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε σε συνέντευξη που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη ότι θα επανεκτιμούσε το ενδεχόμενο να παραμείνει στην προεδρική κούρσα αν υπήρχε ιατρικός λόγος.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο Δρ Κέβιν Ο'Κόνορ, ο γιατρός του Λευκού Οίκου, έγραψε μετά την ιατρική εξέταση του προέδρου τον Φεβρουάριο ότι είναι «ένας υγιής, δραστήριος, εύρωστος, 81χρονος άνδρας που παραμένει σε θέση να εκτελέσει με επιτυχία τα καθήκοντα της προεδρίας». Αλλά η εμφάνισή στο debate με τον Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο μήνα, η οποία προκάλεσε κύμα εκκλήσεων από συμμάχους των Δημοκρατικών να αποχωρήσει, δημιούργησε ερωτήματα σχετικά με την υγεία και την οξύνοιά του.

Σε συνέντευξή του στον Εντ Γκόρντον του BET News, ο Μπάιντεν ρωτήθηκε αν υπάρχει κάτι που θα τον έκανε να επανεκτιμήσει την παραμονή του στην κούρσα: «Αν είχα κάποια ιατρική κατάσταση που προέκυπτε, αν κάποιος, αν οι γιατροί έρχονταν σε μένα και μου έλεγαν, έχεις αυτό το πρόβλημα και εκείνο το πρόβλημα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν.

Νωρίτερα αυτόν το μήνα, ο Μπάιντεν δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο ABC News ότι θα εγκατέλειπε την κούρσα μόνο αν του το έλεγε ο «Παντοδύναμος Κύριος».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ντόναλντ Τραμπ και οι άλλοι μετά την απόπειρα δολοφονίας
Ο Ντόναλντ Τραμπ και οι άλλοι μετά την απόπειρα δολοφονίας

Απ’ όταν οι Δημοκρατικοί βάλθηκαν να τον εξουδετερώσουν, ο Τραμπ παρουσιάζει τον εαυτό του ως θύμα της μοχθηρίας του Δημοκρατικού Κόμματος το οποίο μάλιστα «ίσως» θέλει να τον καθαρίσει

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.