Κοσμος

Τζο Μπάιντεν: Θα εξέταζα το ενδεχόμενο να αποσυρθώ, εάν προέκυπτε ιατρικό πρόβλημα

Τι είπε στην τελευταία του συνέντευξη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Μπάιντεν νικά στην εσωκομματική διαδικασία των Δημοκρατικών στη Νότια Καρολίνα - Δηλώνει βέβαιος πως θα κερδίσει για «άλλη μια φορά» τον Τραμπ.
© EPA/Erik S. Lesser

Τζο Μπάιντεν: Θα εξέταζα το ενδεχόμενο να αποσυρθώ, εάν προέκυπτε ιατρικό πρόβλημα

Ο πρόεδρος Tζο Μπάιντεν δήλωσε σε νέα συνέντευξή του ότι θα σκεφτόταν να εγκαταλείψει την προεδρική κούρσα του 2024, εάν ένας γιατρός του διαγνώσει «ιατρική πρόβλημα».

Ο Τζο Μπάιντεν αντιμετωπίζει μια εικοσάδα Δημοκρατικών βουλευτών που τον καλούν να αποχωρήσει, αφού η καταστροφική του εμφάνιση στο ντιμπέιτ τον περασμένο μήνα προκάλεσε νέες ανησυχίες σχετικά με την ηλικία του και την καταλληλότητά του για το αξίωμα.

Η προηχογραφημένη συνέντευξη στο BET News είναι η τελευταία από μια σειρά εμφανίσεων στα μέσα ενημέρωσης που έχει κάνει ο πρόεδρος μετά το ντιμπέιτ για να προσπαθήσει να καθησυχάσει τις ανησυχίες σχετικά με την πνευματική του οξύτητα.

Ερωτηθείς τι θα τον έκανε να επανεκτιμήσει την εκστρατεία επανεκλογής του, ο Μπάιντεν είπε ότι θα το έκανε «αν είχα κάποια ιατρική κατάσταση που προέκυπτε», σύμφωνα με απόσπασμα που έδωσε στη δημοσιότητα το δίκτυο.

«Αν οι γιατροί ερχόντουσαν σε μένα και μου έλεγαν, έχεις αυτό το πρόβλημα και αυτό το πρόβλημα», πρόσθεσε. Ο Μπάιντεν αναγνώρισε επίσης ότι είχε θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία ως «μεταβατικός υποψήφιος» και ότι περίμενε ότι «θα την παρέδιδε σε κάποιον άλλον».

Από το ντιμπέιτ του Ιουνίου, ο Μπάιντεν επέμεινε επανειλημμένα ότι παραμένει στην κούρσα και αρνήθηκε ότι κορυφαίοι Δημοκρατικοί και μέσοι ψηφοφόροι τον θέλουν εκτός της κούρσας.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Μπάιντεν δήλωσε στο ABC News ότι θα αποχωρούσε μόνο αν του το έλεγε ο «Παντοδύναμος Κύριος».
Σε ξεχωριστές συνεντεύξεις αυτόν τον μήνα, ο Μπάιντεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κάνει ένα γνωστικό τεστ και επέμεινε ότι «η πνευματική του οξύτητα είναι πολύ καλή».

Το ερώτημα αν ο Μπάιντεν θα πρέπει να είναι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών έχει ταράξει το κόμμα. Την Τετάρτη, ο βουλευτής Adam Schiff (D-Calif.) έγινε ο πιο υψηλού προφίλ εκλεγμένος Δημοκρατικός που ζήτησε την απόσυρση του Μπάιντεν από την κούρσα.
Σχεδόν τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων των Δημοκρατικών επιθυμούν την αποχώρηση του Μπάιντεν από την κούρσα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τζέι Ντι Βανς: Αποτελεί την απόλυτη ενσάρκωση του αμερικανικού ονείρου;
Τζέι Ντι Βανς: Αποτελεί την απόλυτη ενσάρκωση του αμερικανικού ονείρου;

Στο βιβλίο του επιτυγχάνει, παρά την ταπεινή καταγωγή του, να αποκτήσει τα εφόδια για μια άνετη ζωή, όμως πόσο εφικτό είναι κάτι τέτοιο για την πλειονότητα των φτωχών, λευκών Αμερικανών εργατικής τάξης;

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.