Κοσμος

Την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου κρίνεται το μέλλον του Μπάιντεν

Μεταξύ 1ης και 7ης του μήνα η καθοριστική ψηφοφορία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Τζο Μπάιντεν
Ο Τζο Μπάιντεν © EPA/Ting Shen

Mπάιντεν: Την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου κρίνεται το μέλλον του

Οι Δημοκρατικοί θα επιδιώξουν να διεξαγάγουν μια εικονική ψηφοφορία για να καταστήσουν τον Τζο Μπάιντεν υποψήφιο του κόμματός τους την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, καθώς ο πρόεδρος απέρριψε τις εκκλήσεις ορισμένων στο κόμμα του να εγκαταλείψει την κούρσα μετά την καταστροφική του εμφάνιση στο ντιμπέιτ απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ.

Η επιτροπή κανονισμών του Εθνικού Συνεδρίου των Δημοκρατικών θα συνεδριάσει την Παρασκευή για να συζητήσει τα σχέδιά της, σύμφωνα με επιστολή που εστάλη στα μέλη και περιήλθε στην κατοχή του Associated Press την Τετάρτη.

Η επιστολή των συμπροέδρων Επισκόπου Leah D. Daughtry και του κυβερνήτη της Μινεσότα Tim Walz αναφέρει ότι η εικονική ψηφοφορία δεν θα πραγματοποιηθεί πριν από την 1η Αυγούστου, αλλά ότι το κόμμα εξακολουθεί να δεσμεύεται να διεξαγάγει ψηφοφορία πριν από τις 7 Αυγούστου, που ήταν η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο Οχάιο.

«Δεν θα εφαρμόσουμε μια βιαστική διαδικασία εικονικής ψηφοφορίας», έγραψαν οι Daughtry και Walz, «αν και θα ξεκινήσουμε τη σημαντική μας εξέταση για το πώς θα λειτουργούσε μια διαδικασία εικονικής ψηφοφορίας».

Το κόμμα ανακοίνωσε τον Μάιο ότι θα πραγματοποιήσει πρόωρη ονομαστική ψηφοφορία για να διασφαλίσει ότι ο Μπάιντεν θα προκριθεί για το ψηφοδέλτιο στο Οχάιο, το οποίο αρχικά είχε προθεσμία την 7η Αυγούστου, αλλά η πολιτεία άλλαξε έκτοτε τους κανόνες της. Η εκστρατεία του Μπάιντεν επιμένει ότι το κόμμα πρέπει να λειτουργήσει σύμφωνα με τους αρχικούς κανόνες του Οχάιο για να διασφαλίσει ότι οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες δεν θα μπορέσουν να εγείρουν νομικές προκλήσεις για να κρατήσουν τον πρόεδρο εκτός ψηφοδελτίου.

Η επιστολή των Daughtry και Walz έρχεται μία ημέρα αφότου μια ομάδα Δημοκρατικών της Βουλής των Αντιπροσώπων που είναι επιφυλακτικοί για την ταχεία ανάδειξη του Biden ως εκλεκτού του κόμματος για την επανεκλογή του, κυκλοφόρησε μια άλλη επιστολή που εκφράζει «σοβαρές ανησυχίες» σχετικά με τα σχέδια για μια εικονική ονομαστική ψηφοφορία. Η επιστολή τους προς την Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών, η οποία δεν έχει ακόμη αποσταλεί, αναφέρει ότι θα ήταν «τρομερή ιδέα» να καταπνιγεί η συζήτηση σχετικά με τον υποψήφιο του κόμματος με την πρόωρη ονομαστική ψηφοφορία.

«Θα μπορούσε να υπονομεύσει βαθιά το ηθικό και την ενότητα των Δημοκρατικών», αναφέρει η επιστολή που περιήλθε στην κατοχή του AP.

Πηγή: AP 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τζέι Ντι Βανς: Αποτελεί την απόλυτη ενσάρκωση του αμερικανικού ονείρου;
Τζέι Ντι Βανς: Αποτελεί την απόλυτη ενσάρκωση του αμερικανικού ονείρου;

Στο βιβλίο του επιτυγχάνει, παρά την ταπεινή καταγωγή του, να αποκτήσει τα εφόδια για μια άνετη ζωή, όμως πόσο εφικτό είναι κάτι τέτοιο για την πλειονότητα των φτωχών, λευκών Αμερικανών εργατικής τάξης;

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.