Κοσμος

Σπάνιες εικόνες απομονωμένης φυλής ιθαγενών στο Περού

Ζουν στον περουβιανό Αμαζόνιο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Περού: Σπάνιες εικόνες απομονωμένης φυλής ιθαγεγών

Σπάνιες εικόνες των Mashco Piro, μιας απομονωμένης φυλής  ιθαγενών στο Περού δημοσιεύθηκαν την Τρίτη από τη Survival International, όπου φαίνονται δεκάδες από τους ανθρώπους στις όχθες ενός ποταμού κοντά σε ένα σημείο όπου οι εταιρείες υλοτομίας έχουν παραχωρήσει δικαιώματα εκμετάλλευσης.

Η απομονωμένη φυλή εθεάθη να βγαίνει από το τροπικό δάσος του Περού πιο συχνά τις τελευταίες εβδομάδες σε αναζήτηση τροφής, προφανώς απομακρυνόμενη από την αυξανόμενη παρουσία των υλοτόμων, δήλωσε η τοπική ομάδα για τα δικαιώματα των αυτοχθόνων FENAMAD.

Οι Mashco Piro φωτογραφήθηκαν στα τέλη Ιουνίου στις όχθες ενός ποταμού στην περιοχή Madre de Dios στο νοτιοανατολικό Περού, κοντά στα σύνορα με τη Βραζιλία, ανέφερε η Survival International καθώς δημοσίευσε τις φωτογραφίες.

«Αυτές οι απίστευτες εικόνες δείχνουν ότι ένας μεγάλος αριθμός απομονωμένων Mashco Piro ζουν μόνοι τους λίγα χιλιόμετρα από το σημείο όπου οι υλοτόμοι πρόκειται να ξεκινήσουν τις εργασίες τους», δήλωσε η διευθύντρια της Survival International Caroline Pearce.

Περισσότεροι από 50 άνθρωποι Mashco Piro εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες κοντά σε ένα χωριό του λαού Yine που ονομάζεται Monte Salvado. Μια άλλη ομάδα 17 ατόμων εμφανίστηκε από το κοντινό χωριό Πουέρτο Νουέβο, δήλωσε η ΜΚΟ, η οποία υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ιθαγενών.

Οι Mashco Piro, οι οποίοι κατοικούν σε μια περιοχή που βρίσκεται μεταξύ δύο φυσικών αποθεμάτων στο Madre de Dios, έχουν εμφανιστεί κατά κανόνα σπάνια και δεν επικοινωνούν πολύ με τους Yine ή οποιονδήποτε άλλο, σύμφωνα με τη Survival International.

Εκπρόσωπος της Canales Tahuamanu στη Λίμα δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό. Η εταιρεία είναι πιστοποιημένη από το Forest Stewardship Council, σύμφωνα με το οποίο διαθέτει 53.000 εκτάρια (131.000 στρέμματα) δασών στο Madre de Dios για την εξόρυξη κέδρου και μαόνι.

Η κυβέρνηση του Περού ανέφερε στις 28 Ιουνίου ότι κάτοικοι της περιοχής είχαν αναφέρει ότι είδαν την Mashco Piro στον ποταμό Las Piedras, 150 χιλιόμετρα (93 μίλια) από την πόλη Puerto Maldonado, την πρωτεύουσα της Madre de Dios.