Κοσμος

Μυστήριο με τον θάνατο έξι ατόμων σε ξενοδοχείο στην Ταϊλάνδη - Βρέθηκαν ίχνη κυανίου στο τσάι τους

Το κλειδωμένο δωμάτιο και η διαμάχη που είχαν για χρεή

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ταϊλάνδη: Νέα στοιχεία για τον θάνατο έξι ατόμων σε ξενοδοχείο - Το κλειδωμένο δωμάτιο και η διαμάχη για χρέη

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον θάνατο των έξι πολιτών σε ξενοδοχείο στην Ταϊλάνδη. Τα έξι άτομα εντοπίστηκαν νεκρά σε δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου στην Μπανγκόκ. Οι αρχές φέρεται να εντόπισαν ίχνη κυανίου στα φλιτζάνια και την τσαγιέρα που βρέθηκε στο δωμάτιο τους.

Σύμφωνα με το SkyNews, οι τέσσερις Βιετναμέζοι υπήκοοι και δύο Βιετναμέζοι - Αμερικανοί βρέθηκαν νεκροί από μέλος του προσωπικού του ξενοδοχείου στο δωμάτιό τους, το οποίο ήταν κλειδωμένο από μέσα. Όπως αναφέρει το δίκτυο, το φαγητό που παραγγέλθηκε βρέθηκε ανέγγιχτο μέσα στο δωμάτιο, ωστόσο, οι πολίτες είχαν καταναλώσει ποτά. Σε φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης, τα φαγητά βρέθηκαν ένα τραπέζι σε ένα δωμάτιο. Τα αρχεία του ξενοδοχείου έδειξαν ότι δεν υπήρχαν άλλοι επισκέπτες στο δωμάτιο.

Ταϊλάνδη: Κάποιος από τους έξι νεκρούς έριξε το κυάνιο, εκτιμά η αστυνομία

Ο αντιστράτηγος της αστυνομίας, Trairong Phiwpan, επικεφαλής του ιατροδικαστικού τμήματος της Αστυνομίας της Ταϊλάνδης, είπε σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη ότι ένας από τους έξι ενδέχεται να είναι αυτός που διέπραξε τους φόνους στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Erawan. «Αφού το προσωπικό έφερε φλιτζάνια τσαγιού και δύο μπουκάλια ζεστού νερού, γάλα και τσαγιέρες... ένα άτομο από τα έξι έβαλε το κυάνιο».

Συγγενείς των έξι θυμάτων υποστήριξαν ότι μεταξύ των νεκρών υπήρχε έντονη διαμάχη για χρέη. Αυτό ενδέχεται να είναι και ένα από τα πιθανά κίνητρα: οι επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων μπατ. Οι έξι εθεάθησαν για τελευταία φορά ζωντανοί, όταν το γεύμα παραδόθηκε στο δωμάτιο το απόγευμα της Δευτέρας. Η κυβέρνηση του Βιετνάμ δήλωσε ότι η πρεσβεία της στην Μπανγκόκ συνεργάζεται με τις αρχές της Ταϊλάνδης για την υπόθεση, ενώ το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ είπε ότι παρακολουθεί την κατάσταση.

Ο πρωθυπουργός Srettha Thavisin είχε ζητήσει χθες να διεξαχθεί ταχεία έρευνα για τους θανάτους για να περιοριστεί ο αντίκτυπος στον Τουρισμό.

Με πληροφορίες από Sky News