Κοσμος

CNN: Πληροφορίες για ιρανικό σχέδιο συνωμοσίας με στόχο τη δολοφονία του Ντόναλντ Τραμπ

Τι αναφέρει το δίκτυο CNN - Δεν συνδέεται με την απόπειρα στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ντόναλντ Τραμπ: Πληροφορίες για ιρανικό σχέδιο συνωμοσίας με στόχο τη δολοφονία του - Τι αναφέρει το δίκτυο CNN - Δεν συνδέεται με την απόπειρα στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια 

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έλαβαν τις προηγούμενες εβδομάδες πληροφορίες για ιρανικό σχέδιο συνωμοσίας με στόχο τη δολοφονία του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μεταδίδει σήμερα το δίκτυο CNN επικαλούμενο καλά πληροφορημένους αξιωματούχους που δεν κατονομάζει.

Τι αναφέρει το δίκτυο CNN για ιρανικό σχέδιο συνωμοσίας με στόχο τη δολοφονία του Ντόναλντ Τραμπ

Στο ρεπορτάζ του CNN υπογραμμίζεται ότι δεν υπάρχει ένδειξη πως ο 20χρονος δράστης της επίθεσης στην προεκλογική ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσιλβάνια συνδεόταν με το εν λόγω σχέδιο συνωμοσίας.

Δεν είναι σαφές εάν οι πληροφορίες για το Ιράν κοινοποιήθηκαν στο επιτελείο του Τραμπ, το οποίο αναφέρει σε δήλωση: «Δεν σχολιάζουμε τις λεπτομέρειες ασφαλείας του Προέδρου Τραμπ. Όλες οι ερωτήσεις πρέπει να απευθύνονται στη Μυστική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών».

Η Μυστική Υπηρεσία και άλλες υπηρεσίες λαμβάνουν συνεχώς νέες πληροφορίες για πιθανές απειλές και αναλαμβάνουν δράση για την προσαρμογή των πόρων, ανάλογα με τις ανάγκες», δήλωσε την Τρίτη ο Άντονι Γκουλιέλμι, εκπρόσωπος της υπηρεσίας. «Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε κάποια συγκεκριμένη ροή απειλών, παρά μόνο να πούμε ότι η Μυστική Υπηρεσία λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις απειλές και ανταποκρίνεται ανάλογα».