Κοσμος

Ο Τραμπ προσπαθεί να πείσει τον Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ να αποσυρθεί υπέρ του

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος δεν δείχνει προς τον παρόν τέτοιες διαθέσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, καταδικάστηκε για 34 κατηγορίες
© EPA / PETER FOLEY

Ντόναλντ Tραμπ: Συναντήθηκε με τον Κένεντι Τζούνιορ

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο Μιλγουόκι με τον Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ για να συζητήσουν το ενδεχόμενο ο ανεξάρτητος υποψήφιος να υποστηρίξει τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών, σύμφωνα με πολλούς ανθρώπους που γνωρίζουν τη συνάντηση.

Ερωτηθείς σχετικά με τη συνάντηση και μια πιθανή υποστήριξη προς τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Κένεντι διέψευσε ότι σχεδιάζει να εγκαταλείψει την κούρσα.

«Ναι, ο κ. Κένεντι συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο Τραμπ για να συζητήσουν την εθνική ενότητα και ελπίζει να συναντηθεί και με τους ηγέτες του Δημοκρατικού Κόμματος», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος Τύπου της προεκλογικής εκστρατείας του Κένεντι, Στέφανι Σπίαρ. «Και όχι, δεν εγκαταλείπει την κούρσα. Είναι ο μόνος υποψήφιος υπέρ του περιβάλλοντος, υπέρ της επιλογής, κατά του πολέμου που κερδίζει τον Ντόναλντ Τραμπ στις δημοσκοπήσεις ένας προς έναν».

Μια υποστήριξη από τον Κένεντι, ο οποίος φτάνει σε διψήφια ποσοστά σε ορισμένες δημοσκοπήσεις, θα ανακατέψει την κούρσα για τον Λευκό Οίκο και θα δώσει περαιτέρω ώθηση στον Τραμπ.

Το Δημοκρατικό Κόμμα θεωρεί τον Κένεντι, ο οποίος ξεκίνησε την κούρσα ως υποψήφιος των Δημοκρατικών προτού δηλώσει ανεξάρτητος, ως εκλογικό «spoiler» που θα έπαιρνε ψήφους από τον Μπάιντεν και στην ουσία θα βοηθούσε τον Τραμπ να κερδίσει τον Λευκό Οίκο.

Ο εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών Ματ Κοριντόνι δήλωσε στο X ότι ο Κένεντι είχε επίσης δείπνο με τον συντηρητικό πολιτικό σχολιαστή Τάκερ Κάρλσον στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, που πραγματοποιείται στο Μιλγουόκι αυτή την εβδομάδα.

Πηγή: Politico

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.