Κοσμος

Η Ρομπέρτα Μέτσολα ξανά πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

«Το Ευρωκοινοβούλιο είναι το σύμβολο της συμφιλίωσης» είπε μετά την επανεκλογή της

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ρομπέρτα Μέτσολα: Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - «Το Ευρωκοινοβούλιο είναι το σύμβολο της συμφιλίωσης» είπε

Η Ρομπέρτα Μέτσολα είναι ξανά πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αφού επανεξελέγη σήμερα. Συνολικά ψήφισαν 699 ευρωβουλευτές και υπέρ της υποψηφιότητάς της ψήφισαν 562 ευρωβουλευτές ενώ λευκό ψήφισαν 60. 

Η κ. Μέτσολα ανανεώνει τη θητεία της για 2,5 έτη.

«Αποδέχομαι με μεγάλη τιμή την εκλογή μου, αγαπητοί συνάδελφοι. Θα εργαστώ κάθε ημέρα για να σας εκπροσωπώ όλους», σημείωσε η κ. Μέτσολα και προσέθεσε: «Θέλουμε μια πιο ασφαλή, πιο δίκαιη, και με ίσες ευκαιρίες Ευρώπη […]. Το Ευρωκοινοβούλιο είναι το σύμβολο της συμφιλίωσης. Για να θυμόμαστε το παρελθόν και να χτίσουμε το μέλλον».

Αναμενόταν ότι θα επανεκλεγόταν, καθώς κατέβηκε ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο. Μόνο η Ιρένε Μοντέρο της Αριστεράς, πρώην υπουργός ισότητας της Ισπανίας, υπέβαλε συμβολικά την υποψηφιότητά της κατά της Μετσόλα. Η Μοντέρο έλαβε 61 ψήφους.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα επίσημα την Τρίτη στο Στρασβούργο, μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Η μυστική ψηφοφορία με κάλπη διεξήχθη αμέσως μετά την έναρξη της συνόδου. Οκτώ ευρωβουλευτές-έφοροι επελέγησαν με κλήρωση.