Κοσμος

Η Ρομπέρτα Μέτσολα ξανά πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

«Το Ευρωκοινοβούλιο είναι το σύμβολο της συμφιλίωσης» είπε μετά την επανεκλογή της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρομπέρτα Μέτσολα ξανά πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Η Ρομπέρτα Μέτσολα ξανά πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου © RONALD WITTEK/ EPA

Ρομπέρτα Μέτσολα: Επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - «Το Ευρωκοινοβούλιο είναι το σύμβολο της συμφιλίωσης» είπε

Η Ρομπέρτα Μέτσολα είναι ξανά πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αφού επανεξελέγη σήμερα. Συνολικά ψήφισαν 699 ευρωβουλευτές και υπέρ της υποψηφιότητάς της ψήφισαν 562 ευρωβουλευτές ενώ λευκό ψήφισαν 60. 

Η κ. Μέτσολα ανανεώνει τη θητεία της για 2,5 έτη.

«Αποδέχομαι με μεγάλη τιμή την εκλογή μου, αγαπητοί συνάδελφοι. Θα εργαστώ κάθε ημέρα για να σας εκπροσωπώ όλους», σημείωσε η κ. Μέτσολα και προσέθεσε: «Θέλουμε μια πιο ασφαλή, πιο δίκαιη, και με ίσες ευκαιρίες Ευρώπη […]. Το Ευρωκοινοβούλιο είναι το σύμβολο της συμφιλίωσης. Για να θυμόμαστε το παρελθόν και να χτίσουμε το μέλλον».

Αναμενόταν ότι θα επανεκλεγόταν, καθώς κατέβηκε ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο. Μόνο η Ιρένε Μοντέρο της Αριστεράς, πρώην υπουργός ισότητας της Ισπανίας, υπέβαλε συμβολικά την υποψηφιότητά της κατά της Μετσόλα. Η Μοντέρο έλαβε 61 ψήφους.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα επίσημα την Τρίτη στο Στρασβούργο, μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Η μυστική ψηφοφορία με κάλπη διεξήχθη αμέσως μετά την έναρξη της συνόδου. Οκτώ ευρωβουλευτές-έφοροι επελέγησαν με κλήρωση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.