Κοσμος

Πώς τράβηξε ο φωτογράφος των NYT την ιστορική εικόνα με τη σφαίρα δίπλα από το κεφάλι του Τραμπ

Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ Νταγκ Μιλς που δεν συνειδητοποίησε αρχικά τι είχε αποτυπώσει

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τραμπ: Πώς βγήκε η φωτογραφία με τη σφαίρα δίπλα στο κεφάλι του Τραμπ
Τραμπ: Πώς βγήκε η φωτογραφία με τη σφαίρα δίπλα στο κεφάλι του Τραμπ © Χ/ The New York Times

Τραμπ: Πώς βγήκε η φωτογραφία με τη σφαίρα δίπλα στο κεφάλι του Τραμπ - Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ Νταγκ Μιλς που δεν συνειδητοποίησε αρχικά τι είχε αποτυπώσει

Ο φωτογράφος που τράβηξε μια «μία στο εκατομμύριο» φωτογραφία μιας σφαίρας που πέρασε δίπλα από το κεφάλι του Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποιούσε μια φωτογραφική μηχανή που τραβάει 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο όταν ξέσπασαν πυροβολισμοί στη συγκέντρωση του πρώην προέδρου στην Πενσυλβάνια.

Ο φωτορεπόρτερ των New York Times Νταγκ Μιλς δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν συνειδητοποίησε ότι τράβηξε την ιστορική φωτογραφία κατά τη διάρκεια της απόπειρας δολοφονίας του Τραμπ, παρά μόνο όταν ένας συντάκτης εντόπισε την προφανή πορεία της σφαίρας που έριξε ο ελεύθερος σκοπευτής Μάθιου Τόμας Κρουκς από μια κοντινή στέγη το βράδυ του Σαββάτου.

Ο Τραμπ τραυματίστηκε στο δεξί αυτί και άλλοι τρεις άνθρωποι χτυπήθηκαν επίσης από πυρά, μεταξύ των οποίων ένας 50χρονος εθελοντής πυροσβέστης που σκοτώθηκε. Ο Κρουκς έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

«Όταν τον είδα κάπως να κάνει γκριμάτσες και να κοιτάζει προς τα δεξιά και μετά να πιάνει το αυτί του και να το κοιτάζει, σκέφτηκα, και μετά έπεσε κάτω», θυμήθηκε ο Μιλς στο CBS News. «Έλεγα, "Θεέ μου, τον πυροβόλησαν"».

Ακόμη και όταν ο Τραμπ απομακρύνθηκε εσπευσμένα από τη σκηνή από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, ο Μιλς, βραβευμένος με Πούλιτζερ, συνέχισε να τραβάει φωτογραφίες. «Έτσι, όταν συνέβη, παρόλο που το προσωπικό του πρώην προέδρου μου φώναζε να κατέβω, να κατέβω, και οι Μυστικές Υπηρεσίες μας φώναζαν να κατέβουμε, μάλλον δεν έκανα το πιο ασφαλές πράγμα, αλλά έτρεξα γύρω από την πλευρά της σκηνής για να προσπαθήσω να απαθανατίσω αυτές τις στιγμές», δήλωσε στο CBS News.

Ο Μιλς έστειλε αρχικά φωτογραφίες σε έναν συντάκτη από τα αμέσως επόμενα γεγονότα, οι οποίες περιείχαν τον Τραμπ με ματωμένο αυτί, καθώς έκανε γροθιά στο πλήθος. Στη συνέχεια θυμήθηκε ότι είχε φωτογραφίες από την ώρα που ο Τραμπ μιλούσε πριν από τη φασαρία.

Remarkable photo captures bullet midair near Trump's head


Ο φωτορεπόρτερ των New York Times, δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν συνειδητοποίησε ότι τράβηξε την ιστορική φωτογραφία κατά τη διάρκεια της απόπειρας δολοφονίας του Τραμπ, μέχρι που ένας συντάκτης εντόπισε την προφανή πορεία της σφαίρας.
«Έλαβα ένα μήνυμα και ένα τηλεφώνημα από εκείνη που έλεγε: "Δεν θα το πιστέψετε αυτό. Νομίζουμε ότι έχουμε μια φωτογραφία. Έχετε μια εικόνα της σφαίρας πίσω από το κεφάλι του», είπε. «Και ήμουν σαν, 'Ω, Θεέ μου'."» Οι ραβδώσεις είναι μόλις και μετά βίας ορατές, εκτός αν η φωτογραφία μεγεθυνθεί.

Ένας ιατροδικαστής του FBI επιβεβαίωσε ότι η εικόνα δείχνει τη σφαίρα να κόβει τον αέρα, ανέφερε το CBS News. Δεν είναι σαφές αν αυτή είναι η σφαίρα που τρύπησε το αυτί του Τραμπ.

Ένας συνταξιούχος ειδικός πράκτορας του FBI, ο Μάικλ Χάριγκαν, δήλωσε στους Times ότι είναι πιθανό ο Μιλς να έχει τραβήξει μια φωτογραφία της σφαίρας, αν και είναι απίθανο.Ο Μιλς χρησιμοποιούσε μια φωτογραφική μηχανή που μπορεί να τραβήξει εικόνες με ταχύτητα έως και 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Φέρεται να τράβηξε τις φωτογραφίες της σφαίρας που πετούσε με ταχύτητα κλείστρου 1/8.000 του δευτερολέπτου, η οποία είναι απίστευτα γρήγορη.

Pulitzer-winning photographer Doug Mills on capturing bullet near Trump at rally


«Οι περισσότερες κάμερες που χρησιμοποιούνται για τη λήψη εικόνων από σφαίρες σε πτήση χρησιμοποιούν ειδικές κάμερες εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας που συνήθως δεν χρησιμοποιούνται για κανονική φωτογράφηση, οπότε η σύλληψη μιας σφαίρας σε πλευρική τροχιά, όπως φαίνεται σε αυτή τη φωτογραφία, θα ήταν μια στο εκατομμύριο και σχεδόν αδύνατο να την πετύχει κανείς ακόμη και αν ήξερε ότι η σφαίρα ερχόταν» δήλωσε ο Harrigan στους Times.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.