Κοσμος

O Έλον Musk αποκάλυψε ότι η Κομισιόν του πρότεινε μυστική συμφωνία με στόχο τη λογοκρισία

«Οι άλλες πλατφόρμες δέχτηκαν. Το 𝕏 όχι»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Έλον Musk
© ΕΡΑ/LUKASZ GAGULSKI

O Έλον Musk αποκάλυψε ότι η Κομισιόν του πρότεινε μυστική συμφωνία με στόχο τη λογοκρισία

Με βαρύτατη καταγγελία μέσω του X απάντησε ο Έλον Μασκ στις κατηγορίες της Κομισιόν ότι το κοινωνικό δίκτυο που κατέχει παραβιάζει τις υποχρεώσεις του για διαφάνεια σε σχέση με τις διαφημίσεις και την πρόσβαση στα δεδομένα της πλατφόρμας για τους ερευνητές.

Έλον Musk: Οι άλλες πλατφόρμες αποδέχθηκαν τη συμφωνία. Το 𝕏 όχι

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ο Έλον Μασκ: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόσφερε στο 𝕏 μια παράνομη μυστική συμφωνία: αν λογοκρίναμε ήσυχα τον (ελεύθερο) λόγο χωρίς να πούμε σε κανέναν, δεν θα μας έβαζαν πρόστιμο. Οι άλλες πλατφόρμες αποδέχθηκαν αυτή τη συμφωνία. Το 𝕏 όχι».

Η παραπάνω αποκάλυψη ήταν απάντηση σε δήλωση της Ευρωπαίας επιτρόπου Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Σύμφωνα με γνωμοδότηση της Επιτροπής, το 𝕏 «εξαπατά» του χρήστες του και παραβιάζει τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα «μπλε τικ» (blue checkmarks) που υποτίθεται ότι πιστοποιούν τις αξιόπιστες πηγές πληροφοριών. Η γνωμοδότηση αυτή ανοίγει τον δρόμο στην επιβολή βαριών προστίμων.

«Το 𝕏 έχει τώρα το δικαίωμα να υπερασπισθεί τον εαυτό του, αλλά αν επιβεβαιωθεί η άποψή μας, θα επιβάλουμε πρόστιμα και θα απαιτήσουμε σημαντικές αλλαγές», προειδοποίησε ο Ευρωπαίος επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας Τιερί Μπρετόν.

Ο μεγιστάνας παραθέτει και άλλη απάντηση στην Επιτροπή, σχολιάζοντας «ακριβώς»:

«ΔΕΝ είναι ερευνητές. Είναι δραστηριότητες λογοκρισίας και πολιτικοί πράκτορες. Αυτό ήταν εξ αρχής το σχέδιό τους - να χρησιμοποιήσουν το DSA (νόμος για τις ψηφιακές υπηρεσίες) για να αναγκάσουν το 𝕏 να επανδρώσει και πάλι το τμήμα λογοκρισίας που απέλυσε όταν ανέλαβε ο Έλον».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.