Κοσμος

Bitcoin: Άλμα 10% μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ

Πώς συνδέονται σύμφωνα με τους αναλυτές

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Bitcoin: Άλμα 10% μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ - Πώς συνδέονται σύμφωνα με τους αναλυτές

Η τιμή του bitcoin σημείωσε «άλμα» 10% σε μια κίνηση που ορισμένοι αναλυτές συνδέουν με την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ το Σάββατο.

Ειδικότερα, η τιμή του bitcoin ξεπέρασε τα 63.000 δολάρια τη Δευτέρα και σημείωσε άνοδο 9% κατά τη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με την Refinitiv.

Το κρυπτονόμισμα - το οποίο τείνει να είναι πιο ευμετάβλητο από πολλά παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία - είχε υποχωρήσει από πάνω από τα 70.000 δολάρια στις αρχές Ιουνίου σε κάτω από 54.000 δολάρια στις αρχές Ιουλίου. Το υψηλότερο ρεκόρ του ήταν τον Μάρτιο, όταν έφτασε τα 73.803.

Πώς συνδέονται bitcoin και Ντόναλντ Τραμπ;

Η επικρατούσα θεωρία είναι ότι τα όσα συνέβησαν με τον Ντόναλντ Τραμπ και την απόπειρα δολοφονίας τον καθιστά πιο πιθανό να κερδίσει στις εκλογές και ότι τότε θα είναι πιο πιθανό να χαλαρώσει τους κανονισμούς για το bitcoin, καθώς κατά διαστήματα ο ίδιος έχει εκφράσει την συμπάθειά του προς το κρυπτονόμισμα.

Μάλιστα, ο Τραμπ είχε και συνάντηση τον Ιούνιο με miners (ιδιοκτήτες υπολογιστών που κάνουν τους υπολογισμούς που είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία κρυπτονομίσματος). Όλα αυτά έχουν οδηγήσει πολλούς αναλυτές του bitcoin να εκφράσουν την άποψη πως το εν λόγω «άλμα» αποδίδεται στις νεότερες εξελίξεις που κατέστησαν ακόμα μεγαλύτερο φαβορί για την προεδρία τον Τραμπ.