Κοσμος

PNVD: Η γέννηση και ο θάνατος ενός κόμματος παιδεραστών

Η αποτυχία του ολλανδικού κόμματος παιδεραστών, φυτοφάγων και χρηστών ναρκωτικών δείχνει ότι δεν έχουμε χάσει εντελώς τη λογική

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
PNVD: Η γέννηση και ο θάνατος ενός κόμματος παιδεραστών
Οι ιδρυτές του PNVD: Ad van den Berg, Norbert de Jonge, Marthijn Uittenbogaard

PNVD - Το κόμμα παιδεραστών στην Ολλανδία: Η δημιουργία του, οι θέσεις του κόμματος και η διάλυσή του

Το ολλανδικό κόμμα για την Αγάπη μεταξύ γειτόνων, την Ελευθερία και τη Διαφορετικότητα (Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit: PNVD) ήταν ένας βραχύβιος πολιτικός σχηματισμός στην Ολλανδία: η ίδρυσή του υπήρξε ένδειξη παρακμής και παρακμιακότητας· η αποτυχία του είναι ένδειξη για το αντίθετο. Φαίνεται ότι οι Ευρωπαίοι διασώζονται την έσχατη στιγμή από τις παραμορφώσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος κι από εκείνες που έχει επιφέρει η woke κουλτούρα. Το κόμμα για την Αγάπη μεταξύ γειτόνων, την Ελευθερία και τη Διαφορετικότητα έγινε γνωστό ως «παιδοφιλικό»: στο πρόγραμμά του περιελάμβανε τη νομιμοποίηση της παιδικής πορνογραφίας και τη μείωση του ορίου ηλικίας συναίνεσης. Είχε ιδρυθεί στις 31 Μαΐου 2006 από τρεις αυτοαποκαλούμενους παιδεραστές, με σύνθημα sapere aude («τολμάτε να μαθαίνετε»). Καθώς το PNVD απέτυχε να συμμετέχει στις ολλανδικές εκλογές διότι δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις 30 υπογραφές από καθεμία από τις 19 ολλανδικές εκλογικές περιφέρειες που απαιτούνταν, στις 14 Μαρτίου 2010, το κόμμα διαλύθηκε.

Αλλά αναβίωσε για λίγο στις 7 Αυγούστου 2020, με επικεφαλής τους Nelson Maatman και Norbert de Jonge. Ο πρώην αρχηγός του κόμματος Marthijn Uittenbogaard δήλωσε τότε πως δεν θα επέστρεφε στην πολιτική και ότι σκεφτόταν να φύγει από τη χώρα. Όταν στις 5 Ιουνίου 2022, οι αρχές στην Πόλη του Μεξικού συνέλαβαν τον Maatman ως ύποπτο για εμπορία ανθρώπων, για κατοχή παιδικής πορνογραφίας και για παράνομη οπλοκατοχή το PNVD διαλύθηκε ξανά. Στο μεταξύ, είχε δημιουργήσει μια πλατφόρμα στην οποία πρότεινε να επιτρέπεται από την ηλικία των 12 ετών το σεξ, η συμμετοχή στις εκλογές, η συμμετοχή στα τυχερά παιχνίδια και η χρήση μαλακών ναρκωτικών, ενώ από την ηλικία των 16 να επιτρέπεται η χρήση σκληρών ναρκωτικών. Το κόμμα ζητούσε  την κατάργηση του γάμου, την πλήρη ελευθερία της γυμνότητας στον δημόσιο χώρο, καθώς και το να γίνουν δωρεάν τα σιδηροδρομικά ταξίδια. Στο πρόγραμμά του κεντρική θέση είχε η αναβάθμιση των δικαιωμάτων των ζώων —η κατάργηση των επιστημονικών πειραμάτων με ζώα, η απαγόρευση της κρεοφαγίας, του κυνηγίου και της αλιείας— και η νομιμοποίηση της παραφιλίας. Το PNVD ήταν αντίθετο στη μετανάστευση και στα θρησκευτικά σχολεία.

Πολλές από τις θέσεις του κόμματος, ιδιαίτερα εκείνες που αφορούσαν τα παιδιά, ήταν ευρέως αντιδημοφιλείς στο ολλανδικό κοινό: σε δημοσκόπηση τον Μάιο του 2006, το 82% των ερωτηθέντων ήθελε η ολλανδική κυβέρνηση να σταματήσει το κόμμα από τη συμμετοχή στις εκλογές. Εκείνη την εποχή, το ίδρυμα κατά της παιδεραστίας «Soelaas» ζήτησε από τα δικαστήρια να απαγορεύσουν το κόμμα, αλλά, περιέργως, οι δικαστές αποφάνθηκαν υπέρ του PNVD στη βάση της «ελευθερίας της έκφρασης, της ελευθερίας του συνέρχεσθαι και του συνεταιρίζεσθαι». Αλλά βεβαίως επρόκειτο ξεκάθαρα για συνεταιρισμό παιδεραστών: ένας από τους φίλους του κόμματος, πρωταγωνιστής στο ντοκιμαντέρ «Όλοι οι άνδρες είναι παιδεραστές», εκτίει σήμερα ποινή φυλάκισης δέκα ετών στον Εκουαδόρ για παραγωγή παιδικής πορνογραφίας. Επιπλέον, ο πρώην ταμίας του κόμματος Ad van den Berg, ο οποίος πέθανε στις αρχές του 2023 σε ηλικία 78 ετών, είχε καταδικαστεί το 1987 για σεξουαλική σχέση με εντεκάχρονο αγόρι: του επιβλήθηκε πρόστιμο και ποινή φυλάκισης με αναστολή. Παρότι ο Berg έπεσε στα μαλακά, από το 1987, ακόμα και οι ελευθεριάζοντες Ολλανδοί έχουν εισέλθει στον πολιτισμό: ο πολιτισμός βασίζεται στα όρια και στις απαγορεύσεις· απουσία ορίων και απαγορεύσεων επικρατεί μονάχα στα παρθένα δάση, στη ζούγκλα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.