Κοσμος

Μπάιντεν: Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή από την ενότητα

Διάγγελμα του προέδρου μετά την απόπειρα κατά του Τραμπ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζο Μπάιντεν: Παραμένει στην κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ
© JIM LO SCALZO/ EPA

Μπάιντεν: Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή από την ενότητα

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν καταδίκασε την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του Ντόναλντ Τραμπ την Κυριακή και κάλεσε τους Αμερικανούς να ενωθούν. Παράλληλα διεταξε την επανεξέταση της ασφάλειας στη συγκέντρωση όπου τραυματίστηκε ο Τραμπ.

Ο Μπάιντεν, ο οποίος έχει εμπλακεί σε μια σκληρή προεκλογική μάχη με τον πρώην πρόεδρο Τραμπ ενόψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου, είχε δηλώσει ότι θα απευθυνθεί στον αμερικανικό λαό το βράδυ της Κυριακής για την ανάγκη ενότητας.

«Η ενότητα είναι ο πιο άπιαστος στόχος από όλους, αλλά τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από αυτό αυτή τη στιγμή - η ενότητα. Θα συζητήσουμε και θα διαφωνήσουμε. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Αλλά δεν πρόκειται να χάσουμε από τα μάτια μας ποιοι είμαστε ως Αμερικανοί», είπε.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι είχε μια σύντομη αλλά καλή συνομιλία με τον Τραμπ το βράδυ της Κυριακής και ότι είναι «ειλικρινά ευγνώμων που είναι καλά και αναρρώνει».

Είπε ότι διέταξε επανεξέταση της ασφάλειας εν μέσω ερωτημάτων σχετικά με το πώς ο δράστης μπόρεσε να βρεθεί σε θέση να ανοίξει πυρ εναντίον του Τραμπ.

«Δεν υπάρχει χώρος στην Αμερική για αυτού του είδους τη βία ή οποιαδήποτε βία. Μια απόπειρα δολοφονίας είναι αντίθετη με όλα όσα πρεσβεύουμε ... ως έθνος - τα πάντα», είπε.

Biden delivers remarks following Trump assassination attempt

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.