Κοσμος

Η ευρωπαϊκή ακροδεξιά κατηγορεί τα mainstream μέσα ενημέρωσης για τους πυροβολισμούς στον Τραμπ

Δηλώσεις των Σαλβίνι, Βίλντερς και Φάρατζ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 Η ευρωπαϊκή ακροδεξιά κατηγορεί τα mainstream μέσα ενημέρωσης για τους πυροβολισμούς στον Τραμπ
© EPA/DAVID MAXWELL

Ντόναλντ Τραμπ: Η ευρωπαϊκή ακροδεξιά κατηγορεί τα mainstream μέσα ενημέρωσης

Ο Νάιτζελ Φάρατζ κατηγόρησε την Κυριακή το φιλελεύθερο αφήγημα των πολιτικών του αντιπάλων για τη σοκαριστική απόπειρα δολοφονίας που άφησε τραυματισμένο και αιμόφυρτο τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ το βράδυ του Σαββάτου.

«Το αφήγημα που βγαίνει για τον Ντόναλντ Τραμπ από αυτούς τους φιλελεύθερους που τον αντιτίθενται είναι τόσο άσχημό, τόσο δυσάρεστό και νομίζω ότι σχεδόν ενθαρρύνει αυτού του είδους τη συμπεριφορά», δήλωσε ο Φάρατζ, επί μακρόν θαυμαστής του Τραμπ, στην εκπομπή Sunday With Laura Kuenssberg του BBC.

Ερωτηθείς από την Kuenssberg εάν το πολιτικό περιβάλλον θα πρέπει να θεωρηθεί ως ο κύριος υπαίτιος, ο Φάρατζ επεσήμανε ότι μόλις πριν από λίγες εβδομάδες ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος διεκδικεί να εξασφαλίσει μια δεύτερη θητεία, δήλωσε ότι «ο Τραμπ θα πρέπει να μπει σε "στόχαστρο"».

Ο Φάρατζ κατηγόρησε επίσης τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του BBC, ότι είναι «πολύ μονόπλευρα». Είπε επίσης ότι έπεσε θύμα επίθεσης την προ εβδομάδων όταν κάποιος του «πέταξε ένα ποτό».

Άλλοι Ευρωπαίοι δεξιοί πολιτικοί πήραν επίσης μια σταθερά φιλο-Τραμπική στάση μετά την επίθεση και υποστήριξαν την ιδέα ότι η αριστερή ρητορική θα πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνη για τους πυροβολισμούς.

«Η ρητορική μίσους από πολλούς αριστερούς πολιτικούς και μέσα ενημέρωσης, οι οποίοι χαρακτηρίζουν τους δεξιούς πολιτικούς ως ρατσιστές και ναζί, έχει συνέπειες», δήλωσε ο Geert Wilders, επικεφαλής του ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας στην Ολλανδία. 

«Πιστεύω ότι ο 45ος πρόεδρος θα γίνει ο 47ος πρόεδρος», πρόσθεσε ο Βίλντερς, ο οποίος κέρδισε τις τελευταίες ολλανδικές εκλογές με ένα έντονα λαϊκιστικό ψηφοδέλτιο. «Κανείς δεν το αξίζει περισσότερο», είπε.

«Η βία, οι εξτρεμιστές και οι αριστεροί δεν θα σταματήσουν ΠΟΤΕ εμάς ή τον αγώνα μας για την ελευθερία», δήλωσε ο Ιταλός ακροδεξιός ηγέτης Ματέο Σαλβίνι. «Ο Τραμπ είναι ο πρόεδρος που χρειάζεται η Αμερική. Go Donald Go!» έγραψε ο Σαλβίνι στο Χ.

Πηγή: Politico

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.