Κοσμος

Ο Ερντογάν καταδίκασε την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ - «Θα σταθούμε στο πλευρό των ΗΠΑ»

Η ανάρτηση του Τούρκου προέδρου μετά την επίθεση σε βάρος του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τουρκία: Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδικάζει την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ - «Στο πλευρό του λαού των φίλων και σύμμαχων μας ΗΠΑ»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε τη δριμεία καταδίκη του για την απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του Αμερικανού πρώην προέδρου και υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρει: "Καταδικάζω έντονα την απόπειρα δολοφονίας κατά του κ. Ντόναλντ Τραμπ, του 45ου προέδρου και υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ".

Στο μήνυμά του, ο Ταγίπ Ερντογάν σημειώνει επίσης: "Μεταφέρω τις ειλικρινείς ευχές μου για περαστικά στον κ. Τραμπ, την οικογένειά του και τους οικείους του. Πιστεύω ότι η έρευνα για την επίθεση θα διεξαχθεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, ώστε να μην επισκιάσει τις εκλογές στις ΗΠΑ και την παγκόσμια σταθερότητα και ότι οι δράστες και οι υποκινητές τους θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατό. Ως Τουρκία θα σταθούμε στο πλευρό του λαού των φίλων και σύμμαχων μας ΗΠΑ".