Κοσμος

Απορρίφθηκαν οι κατηγορίες σε βάρος του Άλεκ Μπάλντουιν - Ξέσπασε σε κλάματα μετά την απόφαση

Αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης για τον θανάσιμο πυροβολισμό στα γυρίσματα του «Rust»

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ο Άλεκ Μπάλντουιν απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για τον θανάσιμο πυροβολισμό της Χαλίνα Χάτσινς - Ξέσπασε σε κλάματα στο άκουσμα της ετυμηγορίας.

Ξέσπασε σε κλάματα ο Άλεκ Μπάλντουιν όταν η δικαστής του Νέου Μεξικού απέρριψε τις κατηγορίες σε βάρος του για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, για τον θανάσιμο πυροβολισμό της Χαλίνα Χάτσινς κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Rust».

Είναι η δεύτερη φορά που αθωώνεται ο Άλεκ Μπάλντουιν μετά το τραγικό περιστατικό, που συνέβη λίγο πιο μακριά από το σημείο διεξαγωγής της δίκης τον Οκτώβριο του 2021.

Ο Άλεκ Μπάλντουιν και η σύζυγός του Χιλάρια αγκαλιάζονται κατά τη διάρκεια της δίκης του για ανθρωποκτονία εξ αμελείας στο Νέο Μεξικό © EPA/Ramsey De Give

Η απόφαση αυτή είναι τελεσίδικη, σημαίνοντας το τέλος της περιπέτειας για τον Μπάλντουιν.

Άλεκ Μπάλντουιν: Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για την υπόθεση Χάτσινς

Οι δικηγόροι του Άλεκ Μπάλντουιν είχαν ζητήσει την απόρριψη της υπόθεσης υποστηρίζοντας ότι οι διωκτικές αρχές είχαν αποκρύψει στοιχεία που θα μπορούσαν να σχετίζονται με τον πυροβολισμό.

Ένα πολύ βασικό ερώτημα της υπόθεσης ήταν πώς κατέληξαν οι πραγματικές σφαίρες στο κινηματογραφικό σετ. Οι δικηγόροι του Μπάλντουν είχαν αμφισβητήσει τις έρευνες των αρχών, ενώ ένας εκ των δύο εισαγγελέων είχε παραιτηθεί από την υπόθεση.

Οι δικηγόροι του ισχυρίστηκαν ότι η αστυνομία και οι εισαγγελείς απέκρυψαν αποδεικτικά στοιχεία, μια παρτίδα σφαιρών, που θα μπορούσαν να συνδεθούν με τους πυροβολισμούς.

Απέκρυψαν αποδεικτικά στοιχεία αστυνομία και εισαγγελείς 

Οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι οι σφαίρες αυτές δεν σχετίζονταν με την υπόθεση και δεν ταίριαζαν με τις σφαίρες που βρέθηκαν στο σκηνικό του «Rust», ωστόσο η πρόεδρος έκρινε διαφορετικά:

«Η εσκεμμένη απόκρυψη αυτών των πληροφοριών από το κράτος ήταν σκόπιμη και σκόπιμη», είπε από το εδώλιο. «Δεν υπάρχει τρόπος για το δικαστήριο να διορθώσει αυτό το λάθος».

Οι εισαγγελείς δεν θα μπορέσουν να απαγγείλουν ξανά κατηγορία κατά του Μπάλντουιν, καθώς η δικαστής δεν κήρυξε κακοδικία, αλλά απέρριψε την υπόθεση.

«Η υπόθεση έχει τελειώσει», δήλωσε στο BBC ο δικηγόρος του Μπάλντουιν, Τζόσουα Ρίτερ.