Κοσμος

«Είμαι μαζί του όπου και αν πάει»: Ανάσα για τον Μπάιντεν η στήριξη του μαύρου ηγέτη Κλάιμπερν

O βουλευτής θεωρείται κομβικής σημασίας για την μαύρη κοινότητα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Μπάιντεν: Ανάσα μετά την δημόσια στήριξη του Τζέιμς Κλάιμπερν

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πήρε ώθηση την Παρασκευή από δύο εξέχοντες Δημοκρατικούς που είπαν ότι πρέπει να παραμείνει στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο, καθώς άλλα μέλη του κόμματός του ζύγισαν αν θα πουν ότι ο 81χρονος εν ενεργεία είναι ακόμη ικανός για επανεκλογή.

«Θα πορευτώ με τον Μπάιντεν προς όποια κατεύθυνση κι αν πάει», δήλωσε ο βουλευτής Τζέιμς Κλάιμπερν στην εκπομπή «Today» του NBC, το πρωί μετά τη συνέντευξη Τύπου υψηλού επιπέδου που παραχώρησε ο Μπάιντεν για να αποκρούσει τις αμφιβολίες σχετικά με την υποψηφιότητά του.

Ο Κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ, ο οποίος έχει προβληθεί ως πιθανός διάδοχος, δήλωσε επίσης ότι θα παραμείνει με τον Μπάιντεν. «Είμαι μαζί του», δήλωσε σε απόσπασμα συνέντευξης που έδωσε στη δημοσιότητα το CBS.

Ο Κλάιμπερν, 83 ετών, είναι μια σεβαστή φωνή μεταξύ των μαύρων Αμερικανών, η υποστήριξη των οποίων είναι απαραίτητη για την εκστρατεία του Μπάιντεν το 2024, ενώ ο Νιούσομ, 56 ετών, είναι ένας από αρκετούς νεότερους κυβερνήτες που θεωρούνται ευρέως ως το μέλλον του κόμματος.

Δημοκρατικοί αξιωματούχοι, δωρητές και ακτιβιστές προσπαθούν να καθορίσουν αν ο Μπάιντεν είναι η καλύτερη επιλογή για να νικήσουν τον Τραμπ στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου και να εξασφαλίσουνάλλη μια τετραετή θητεία στον Λευκό Οίκο.

Δύο χρηματοδότες των Δημοκρατικών, ο Ντμίτρι Μέχλχορν και ο Τζον Μόργκαν, δήλωσαν στο Ρόιτερς ότι αισθάνθηκαν ενθαρρυμένοι από τη συνέντευξη Τύπου. Όμως οι New York Times ανέφεραν ότι μη κατονομαζόμενοι δωρητές δήλωσαν σε ένα Super PAC υπέρ του Μπάιντεν ότι περίπου 90 εκατομμύρια δολάρια σε υποσχέσεις θα παραμείνουν σε αναμονή όσο παραμένει στην κούρσα.

Μια ομάδα ισπανόφωνων βουλευτών συνομιλούσε με τον Μπάιντεν την Παρασκευή, σύμφωνα με έναν σύμβουλο. Ενώ οι επικεφαλής της ομάδας έχουν υποστηρίξει τον Μπάιντεν, ορισμένα άλλα μέλη δεν έχουν δηλώσει τη θέση τους.

Πηγή: Reuters