Κοσμος

Ο Λάρι δεν είναι πλέον μόνος στην Ντάουνινγκ Στριτ: Έρχεται ο Τζοτζο ο γάτος του Στάρμερ

Ο Chief Mouser βρίσκεται στο νο.10 από το 2011

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Λάρι ο Γάτος: Αποκτά παρέα στην Ντάουνινγκ Στριτ 

Mετά τις σαρωτικές αλλαγές σε ολόκληρη τη βρετανική πολιτική, ένα πράγμα στην καρδιά της κυβέρνησης παρέμεινε το ίδιο: Ο Λάρι, ο γάτος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Λάρι ο γάτος, ο οποίος φέρει τον επίσημο τίτλο Chief Mouser στο Γραφείο Υπουργικού Συμβουλίου, εθεάθη να περιφέρεται γύρω από τη διάσημη γυαλιστερή μαύρη πόρτα του αριθμού 10 - το γραφείο που θα μοιράζεται πλέον με τον έκτο πρωθυπουργό του.

Ο Λάρι κατοικεί στην έδρα της βρετανικής εξουσίας από το 2011, όταν, υπό τον τότε πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, υιοθετήθηκε από το κοντινό Battersea Dogs & Cats Home.

Ένα ανορθόδοξο βαρόμετρο για την κατάσταση της βρετανικής πολιτικής, υπηρέτησε στη συνέχεια υπό τους πρωθυπουργούς Τερέζα Μέι, Μπόρις Τζόνσον, Λιζ Τρας και Ρίσι Σουνάκ κατά τη διάρκεια μιας ταραχώδους περιόδου κυβερνήσεων υπό την ηγεσία των Συντηρητικών.

Την περασμένη Παρασκευή, ο τελευταίος συγκάτοικός του, ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ, ανέλαβε τα καθήκοντά του έχοντας κερδίσει μια σαρωτική εκλογική νίκη.

Ενώ ο Λάρι είναι σαφές ότι δεν πάει πουθενά, μπορεί σύντομα να έχει παρέα: Ο Στάρμερ έχει ήδη μια γάτα με το όνομα Tζοτζο, η οποία αναμένεται να τον ακολουθήσει όταν εγκατασταθεί κανονικά. Ωστόσο, ένας ειδικός υποστήριξε τώρα ότι ο Λάρι μπορεί να βρει δυσκολίες στο να μοιράζεται τον χώρο του με Τζοτζο. Η Nicky Trevorrow, από την Cats Protection, δήλωσε στη Daily Mail: «Είναι φυσικό για τις γάτες να αισθάνονται απειλή όταν έρχεται μια νέα γάτα, καθώς προστατεύουν την περιοχή τους και όλα τα προνόμια που την συνοδεύουν - όπως τροφή, καταφύγιο και ζεστασιά».

Ανεπηρέαστος μέχρι στιγμής από αυτή την προοπτική, ο Λάρι αποφάσισε σύντομα να αποφύγει τον ασυνήθιστα υγρό και θυελλώδη καιρό, μπαίνοντας στον αριθμό 10 με τον συνήθη τρόπο του - περιμένοντας στην πόρτα μέχρι να του ανοίξει ένας φιλικός αστυνομικός.

Πηγή: Reuters