Κοσμος

Ομπάμα και Πελόζι δεν έκρυψαν τις ανησυχίες τους για την υποψηφιότητα του Μπάιντεν

«Όλοι αναμένουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ να αποσυρθεί μόνος του»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ομπάμα και Μπαιντεν στον Λευκο Οικο
Ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο © MICHAEL REYNOLDS/ΕΡΑ

Ομπάμα και Πελόζι δεν έκρυψαν τις ανησυχίες τους για την υποψηφιότητα του Μπάιντεν 

Τις έντονες ανησυχίες τους για την επανεκλογή του Τζο Μπάιντεν έναντι του Ντόναλντ Τράμπ εξέφρασαν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και η Νάνσυ Πελόζι, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων της χώρας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2nlehe1fpl5)

Το τέλος για την υποψηφιότητα του Μπάιντεν είναι δεδομένο

Οι Δημοκρατικοί είναι απελπισμένοι να τελειώσει η εσωτερική διαμάχη του κόμματος, ώστε να μπορέσουν να επικεντρωθούν στον εκλογικό αγώνα. Οι ίδιοι απευθύνονται στον Ομπάμα και την Πελόζι να τους βοηθήσουν να φτάσουν εκεί, γνωρίζοντας ότι ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, δεν έχει την εμπιστοσύνη του Μπάιντεν και ότι ο ηγέτης της μειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων, Χακίμ Τζέφρις δεν έχει το βάθος της σχέσης για να παραδώσει το μήνυμα.

Το CNN μίλησε με περισσότερα από δώδεκα μέλη του Κογκρέσου και συνεργάτες που έρχονται σε επαφή τόσο με τον Ομπάμα όσο και με την Πελόζι, πολλοί από τους οποίους λένε ότι το τέλος για την υποψηφιότητα του Μπάιντεν είναι δεδομένο και σε αυτό το σημείο είναι απλώς θέμα του πώς θα εξελιχθεί, ακόμη και μετά τη συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Πέμπτης.

Μέλη των Δημοκρατικών έχουν αποκαλύψει υπό την ασφάλεια της ανωνυμίας ότι όλοι αναμένουν τον Μπάιντεν να αποφασίσει μόνος του να αποσυρθεί.

Ομπάμα: Ατυχείς στιγμές μπορεί να υπάρξουν στα ντιμπέιτ

Ο Ομπάμα παρότι δεν είχε μιλήσει ανοιχτά για την προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν τον τελευταίο καιρό, σχολίασε με ανάρτηση στο X ότι ατυχείς στιγμές μπορεί να υπάρξουν στα ντιμπέιτ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μία ολόκληρη προεκλογική εκστρατεία μπορεί να αποτύχει. Ο πρώην Πρόεδρος έχει υιοθετήσει τον ρόλο του ειρηνοποιού στο κόμμα των Δημοκρατικών, ενώ είχε σταθεί επάξια στο πλευρό του Μπάιντεν σε δύο φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.

Πελόζι: Η υποψηφιότητα του Μπάιντεν δεν είναι τετελεσμένη

Η Πελόζι έχει τοποθετηθεί σε δηλώσεις της ότι πιθανότατα η υποψηφιότητα του Μπάιντεν δεν είναι τετελεσμένη, αποφεύγοντας ωστόσο να ξεκαθαρίσει ποια είναι τα επόμενα βήματα του Μπάιντεν. Η ίδια γνωρίζει τον Μπάιντεν εδώ και δεκαετίες. Είναι μεγαλύτερη από αυτόν κατά τρία χρόνια. Υπήρξε μία από τις πιο ένθερμες υποστηρίκτριές του, μεταξύ άλλων και στις προκριματικές εκλογές του 2020. Έχει τελειώσει ως ομιλήτρια και δεν έχει τίποτα να χάσει.

«Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή, αν ο Μπάιντεν καταλήξει να παραιτηθεί από υποψήφιος, θα αποδειχθεί η πιο σημαντική φιγούρα των Δημοκρατικών», δήλωσε ένα μέλος του κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων. «Είναι αυτή που βρίσκεται σε μια τέτοια κατάσταση, ειδικά από γενιά σε γενιά, που έχει την αξιοπιστία να ζυγίσει κάτι που είναι τόσο ευαίσθητο και σημαντικό».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.