Κοσμος

Πόσο καλά τα πήγε στο «τεστ» της συνέντευξης τύπου του ΝΑΤΟ o Mπάιντεν;

Έδειξε σε γενικές γραμμές τις βαθιές του γνώσεις στο επίπεδο της εξωτερικής πολιτικής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα πλήγματα δέχεται ο Τζο Μπάιντεν εν μέσω της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ
©Sean Gallup/Getty Images

Mπάιντεν: Πόσο καλά τα πήγε στο τεστ της συνέντευξης τύπου του ΝΑΤΟ;

Η αναμονή ήταν εξαιρετικά υψηλή ενόψει της συνέντευξης Τύπου του προέδρου Τζο Μπάιντεν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, καθώς δωρητές και νομοθέτες δήλωσαν ότι το γεγονός θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη δοκιμασία για την προεκλογική εκστρατεία του.

Οι αντιδράσεις ήταν ανάμικτες: Ο Τζο Μπάιντεν παραμιλούσε και έκανε πολλά λάθη, αλλά επέδειξε επίσης την αυτοπεποίθηση και το βάθος των γνώσεων που ήλπιζαν να ακούσουν οι υποστηρικτές του. Ωστόσο, για πολλούς δωρητές και στελέχη των Δημοκρατικών, η παράσταση δεν ήταν αρκετή για να διευθετήσει τη συζήτηση σχετικά με το αν θα πρέπει να παραμείνει στην κούρσα.

Ο Μπάιντεν απέδειξε στη συνέντευξη Τύπου ότι κατέχει την εξωτερική πολιτική. Σε μια περίπτωση, έδωσε μια μακρά, λεπτή απάντηση σχετικά με το ότι είναι έτοιμος να διακόψει τη σχέση μεταξύ Ρωσίας και Κίνας. Μίλησε επίσης σε βάθος για τους πολέμους στην Ουκρανία και τη Γάζα.

Αλλά δεν ήταν μια άψογη εμφάνιση. Ο Μπάιντεν έκανε δύο γκάφες που έκαναν πρωτοσέλιδο: αποκάλεσε την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις «αντιπρόεδρο Τραμπ» και είπε ότι ακολούθησε τη συμβουλή του «αρχιστράτηγου» - ο ίδιος ο τίτλος του - σχετικά με τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία. (Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας, παρουσίασε τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ως «πρόεδρο Πούτιν» πριν διορθωθεί γρήγορα).

Αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου, αρκετοί ακόμη Δημοκρατικοί νομοθέτες, συμπεριλαμβανομένων των αντιπροσώπων Τζιμ Χάιμς από το Κονέκτικατ και Έρικ Σόρενσεν από το Ιλινόις, κάλεσαν τον Μπάιντεν να αποχωρήσει. Άλλοι σηματοδότησαν τη συνεχιζόμενη υποστήριξή τους. «Κανείς δεν είναι πιο έτοιμος να οδηγήσει το έθνος μας μπροστά από τον Τζο Μπάιντεν», ανέφερε ο γερουσιαστής Κρις Κουνς από το Ντελαγουέαρ στο X.

Πηγή: Dealbook: NYT

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.