Κοσμος

«Δάχτυλος» Ομπάμα πίσω από το άρθρο Κλούνεϊ κατά του Μπάιντεν;

Tι ανέφεραν οι οικοδεσπότες αγαπημένης εκπομπής του προέδρου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Δάχτυλος» Ομπάμα πίσω από το άρθρο Κλούνεϊ κατά του Μπάιντεν;
© EPA/NINA PROMMER

Μπάιντεν: Εκπομπή υποστηρίζει ότι το άρθρο Κλούνεϊ υποκινήθηκε από τον Ομπάμα

Ο οικοδεσπότης του MSNBC, Τζο Σκάρμπρο, δήλωσε την Πέμπτη ότι η εκστρατεία του προέδρου Μπάιντεν πιστεύει ότι ο πρώην πρόεδρος Ομπάμα βρίσκεται πίσω από τις εκκλήσεις προς τον πρώην αντιπρόεδρό του να αποσυρθεί από την κούρσα του 2024.

«Ένα πράγμα που πρέπει να υπογραμμίσουμε εδώ - ακριβώς για να μπορούν οι τηλεθεατές να παρακολουθήσουν τι συμβαίνει στα παρασκήνια - είναι ότι η εκστρατεία του Μπάιντεν και πολλοί Δημοκρατικοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα εργάζεται αθόρυβα για να ενορχηστρώσει αυτό», δήλωσε ο Σκάρμπρο στην εκπομπή «Morning Joe».

Ο Σκάρμπρο πρόσθεσε κατά τη διάρκεια της εκπομπής της Πέμπτης ότι ο Μπάιντεν είναι «βαθιά δυσαρεστημένος για τη μεταχείρισή του όχι μόνο από το επιτελείο Ομπάμα, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο παραμερίστηκε υπέρ της Χίλαρι Κλίντον» το 2016.

Ο Μπάιντεν αντιμετωπίζει εκκλήσεις να εγκαταλείψει την κούρσα και εντεινόμενα ερωτήματα σχετικά με την πνευματική του οξύτητα και την ικανότητά του να νικήσει τον πρώην πρόεδρο Τραμπ μετά την ασταθή εμφάνισή του στο ντιμπέιτ πριν από δύο εβδομάδες. Πρώην βοηθοί του Ομπάμα ήταν μεταξύ των πιο ένθερμων επικριτών του Μπάιντεν  μετά το ντιμπέιτ.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι σκοπεύει να παραμείνει, ενώ ο Σκάρμπρο υπερασπίστηκε τον πρόεδρο από τις εκκλήσεις να αποχωρήσει.

Ο ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ, εξέχων υποστηρικτής τόσο του Μπάιντεν όσο και του Ομπάμα, δημοσίευσε την Τετάρτη ένα άρθρο στους New York Times, με το οποίο καλούσε τον πρόεδρο να αποχωρήσει. Ο Ομπάμα φέρεται να συζήτησε το άρθρο γνώμης με τον Κλούνεϊ εκ των προτέρων, αν και ο πρώην πρόεδρος φέρεται να μην ενθάρρυνε τον ηθοποιό ούτε τον απέτρεψε από το να ταχθεί κατά του Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν είναι γνωστός τηλεθεατής του «Morning Joe», της πρωινής εκπομπής του MSNBC, στην οποία τηλεφώνησε τη Δευτέρα για να υπερασπιστεί τον εαυτό του από τους επικριτές του.

Πηγή: The Hill

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.