Κοσμος

H Ρωσία προσπάθησε να δολοφονήσει τον διευθύνοντα σύμβουλο της γερμανικής εταιρείας Rheinmetall

Υψηλόβαθμος Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι το Βερολίνο είχε προειδοποιηθεί για το σχέδιο από τις ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Ρωσία προσπάθησε να δολοφονήσει τον διευθύνοντα σύμβουλο της γερμανικής εταιρείας Rheinmetall
Ο Αρμίν Πάππεργκερ αριστέρα © EPA/NICKLAS GOULTZ

Γερμανία: H Ρωσία προσπάθησε να δολοφονήσει τον διευθύνοντα σύμβουλο της Rheinmetall

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ανακάλυψαν νωρίτερα φέτος ότι η ρωσική κυβέρνηση σχεδίαζε να δολοφονήσει τον διευθύνοντα σύμβουλο ενός ισχυρού γερμανικού κατασκευαστή όπλων που παρήγαγε βλήματα πυροβολικού και στρατιωτικά οχήματα για την Ουκρανία, σύμφωνα με πέντε Αμερικανούς και δυτικούς αξιωματούχους που γνωρίζουν το επεισόδιο.

Το σχέδιο ήταν ένα από μια σειρά ρωσικών σχεδίων για τη δολοφονία στελεχών της αμυντικής βιομηχανίας σε όλη την Ευρώπη που υποστήριζαν την πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας, ανέφεραν οι πηγές αυτές. Το σχέδιο για τη δολοφονία του Άρμιν Πάππεργκερ, , ήταν το προχωρημένο.

Όταν οι Αμερικανοί έμαθαν για την προσπάθεια, ενημέρωσαν τη Γερμανία, οι υπηρεσίες ασφαλείας της οποίας μπόρεσαν τότε να προστατεύσουν τον Πάππεργκερ και να ματαιώσουν το σχέδιο. Υψηλόβαθμος Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι το Βερολίνο είχε προειδοποιηθεί για το σχέδιο από τις ΗΠΑ.

Αλλά οι πληροφορίες που υποδηλώνουν ότι η Ρωσία ήταν πρόθυμη να δολοφονήσει ιδιώτες υπογράμμισαν στους δυτικούς αξιωματούχους πόσο μακριά ήταν διατεθειμένη να φτάσει η Μόσχα σε έναν παράλληλο σκιώδη πόλεμο που διεξάγει σε όλη τη Δύση.

Ο Πάππεργκερ ήταν ένας προφανής στόχος: Η εταιρεία του, η Rheinmetall, είναι ο μεγαλύτερος και πιο επιτυχημένος γερμανικός κατασκευαστής των βλημάτων πυροβολικού των 155 χιλιοστών που έχουν γίνει το όπλο που μπορεί να κρίνει τον σκληρό πόλεμο φθοράς της Ουκρανίας..

«Βλέπουμε σαμποτάζ, βλέπουμε σχέδια δολοφονίας, βλέπουμε εμπρησμούς. Βλέπουμε πράγματα που έχουν κόστος σε ανθρώπινες ζωές», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ στους δημοσιογράφους την Τρίτη. «Πιστεύω πολύ ότι βλέπουμε μια εκστρατεία μυστικών δραστηριοτήτων σαμποτάζ από τη Ρωσία που έχουν στρατηγικές συνέπειες».

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας αρνήθηκε να σχολιάσει την ύπαρξη της ρωσικής συνωμοσίας και την προειδοποίηση των ΗΠΑ προς τη Γερμανία. Όμως, η εκπρόσωπος του NSC, Adrienne Watson, ανέφερε σε δήλωσή της: «Η εντεινόμενη εκστρατεία υπονόμευσης της Ρωσίας είναι κάτι που λαμβάνουμε εξαιρετικά σοβαρά υπόψη και έχουμε επικεντρωθεί έντονα τους τελευταίους μήνες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν συζητήσει αυτό το θέμα με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ και εργαζόμαστε ενεργά μαζί για να αποκαλύψουμε και να διακόψουμε αυτές τις δραστηριότητες», δήλωσε η ίδια.

Πηγή: CNN

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.