Κοσμος

Γαλλία: Φωτιά ξέσπασε στον καθεδρικό ναό της Ρουέν

Ο ναός είναι ιδιαιτέρως γνωστός από τα έργα του Κλοντ Μονέ

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στον καθεδρικό ναό της Ρουέν στη Γαλλία

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στον καθεδρικό ναό της Ρουέν στη Γαλλία σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης.

Η φωτιά ξέσπασε κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης

«Μια πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην κορυφή του καθεδρικού ναού της Ρουέν. Η προέλευση είναι άγνωστη σε αυτό το στάδιο. Όλες οι δημόσιες δυνάμεις έχουν κινητοποιηθεί», έγραψε ο δήμαρχος της πόλης Νικολά Μαγιέρ Ροσινιόλ στο X.

Αδιευκρίνιστα παραμένουν επί του παρόντος τα αίτια της πυρκαγιάς. Στην κατάσβεση επιχειρούν 63 πυροσβέστες με 33 οχήματα.

Σε εικόνες που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά από τον σταθμό BFM, φαίνεται μια στήλη μαύρου καπνού να υψώνεται πάνω από τον ναό.

Όταν ξέσπασε η φωτιά ήταν σε εξέλιξη εργασίες στην κορυφή του καθεδρικού ναού. «Το εργοτάξιο είναι πολύπλοκο λόγω του ύψους του, με πολύ μεγάλες κατασκευές ικριωμάτων», δήλωσε στην Tendance Ouest ο Ρισάρ Ντιπλά, επικεφαλής αρχιτέκτονας των Monuments Historiques.

«Πρόκειται για ένα εργοτάξιο σαν τον Πύργο του Άιφελ. Ξύνουμε το μέταλλο για να το αποκαλύψουμε, στη συνέχεια εφαρμόζουμε τις απαραίτητες στρώσεις χρώματος και, όπου είναι απαραίτητο, μπολιάζουμε κουρασμένα τμήματα του χυτοσιδήρου», πρόσθεσε.

Ο καθεδρικός ναός της Ρουέν ολοκληρώθηκε το 1200

Οι εικόνες έφεραν στη μνήμη την καταστροφική πυρκαγιά στον καθεδρικό της Παναγίας των Παρισίων, το 2019.

Ο καθεδρικός ναός της Ρουέν είναι ένας από τους πιο όμορφους και σημαντικούς ναούς της Γαλλίας. Ξεκίνησε να χτίζεται το 1080 και ολοκληρώθηκε το 1200.

Ο καθεδρικός ναός είναι ιδιαιτέρως γνωστός από τα έργα του διάσημου ζωγράφου Κλοντ Μονέ.