- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Βανδαλισμός αγάλματος της Άννας Φρανκ στο Άμστερνταμ - Άγνωστοι έγραψαν τη λέξη «Γάζα» στο βάθρο
Οργή στην Ολλανδία: «Πράξη ασεβής και αδικαιολόγητη»
Βανδαλισμός αγάλματος της Άννας Φρανκ στο Άμστερνταμ - Άγνωστοι έγραψαν τη λέξη «Γάζα» στο βάθρο
Οργή προκάλεσε στην Ολλανδία ο βανδαλισμός αγάλματος της Άννας Φρανκ στη γειτονιά του Άμστερνταμ όπου έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της.
Ολλανδοί καταδίκασαν την πράξη ως ασεβή και αδικαιολόγητη
Εικόνες του αγάλματος δείχνουν τη λέξη «Γάζα» γραμμένη με κόκκινη μπογιά στο βάθρο.
Ολλανδοί πολιτικοί και μέλη της κοινότητας καταδίκασαν την πράξη ως ασεβή και αδικαιολόγητη. Ήδη έγινε αναφορά στην αστυνομία.
«Περισσότερος αντισημιτισμός», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Κέντρο Πληροφοριών και Τεκμηρίωσης του Ισραήλ που εδρεύει στη Χάγη. «Το άγαλμα της Άννας Φρανκ στην πλατεία Merwede στο Άμστερνταμ, όπου ζούσε μέχρι να κρυφτεί το 1942, έχει υποστεί ζημιά από κόκκινη μπογιά και τη λέξη Γάζα».
Η Άννα Φρανκ, η μεγαλύτερη αδερφή της και οι γονείς τους ζούσαν σε ένα διαμέρισμα στην πλατεία Merwede αφού μετακόμισαν στην ολλανδική πρωτεύουσα φεύγοντας από τη ναζιστική Γερμανία το 1938. Το μόνο βίντεο της Άννα Φρανκ έχει τραβηχτεί έξω από αυτό το διαμέρισμα στις 22 Ιουλίου 1941.
Ο τοπικός βιβλιοπώλης Gert-Jan Jimmink, ο οποίος ήταν ο εμπνευστής του μνημείου πριν από περίπου 20 χρόνια, είπε στον τοπικό σταθμό ειδήσεων AT5 του Άμστερνταμ ότι είχε προτείνει από τον δήμο να εγκαταστήσει κάμερες ασφαλείας και φωτισμό στην περιοχή.
Το άγαλμα της Άννα Φρανκ «αντιπροσωπεύει τους 14.000 Εβραίους από αυτή τη γειτονιά που δολοφονήθηκαν», είπε στον ειδησεογραφικό σταθμό. «Δεν έχει καμία σχέση με τα τρέχοντα γεγονότα».