Κοσμος

Ιταλία: 43χρονος φέρεται να σκότωσε τη γυναίκα του και παρίστανε ότι είναι ζωντανή για μήνες

Δεν έχει εντοπιστεί ακόμη το πτώμα της 42χρονης - Τα μηνύματα που έστελνε από το κινητό της

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ιταλία: Τη σκότωσε και παρίστανε ότι είναι ζωντανή για μήνες - Πώς χρησιμοποιούσε το κινητό της

O Igor Sollai, ένας 43χρονος οδηγός φορτηγού από την Ιταλία είναι ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της 42χρονης Francesca Deidda, που εξαφανίστηκε τον Μάιο από την πόλη San Sperate στη νότια Σαρδηνία. Εκτιμάται ότι, αφού ο δράστης τη σκότωσε, προσποιούνταν για μήνες ότι είναι ζωντανή, χρησιμοποιώντας το κινητό της τηλέφωνο για να επικοινωνεί με την οικογένεια και τους φίλους τους. 

Μηνύματα φέρεται να εστάλησαν από το κινητό τηλέφωνο της Francesca Deidda στους φίλους και την οικογένειά της. Σε αυτά η γυναίκα από την Ιταλία υποστήριζε ότι χρειαζόταν λίγο χρόνο μακριά από όλους και από όλα για να ξεπεράσει τον χωρισμό από τον σύντροφό της. Αρνούνταν, μάλιστα, να μιλήσει τηλεφωνικά. Μέσω email, το τηλεφωνικό κέντρο στο οποίο εργαζόταν, έλαβε την παραίτησή της. Οι αρχές που ερευνούν την υπόθεση υποστηρίζουν ότι τα μηνύματα και τα email γράφτηκαν από τον Sollai.

Ιταλία: Οι αντικρουόμενες καταθέσεις του 43χρονου - Δεν έχει βρεθεί ακόμη το πτώμα του θύματος

Το τηλέφωνο δεν έχει εντοπιστεί ακόμη, ωστόσο διαδικτυακά ίχνη του υπόπτου οδήγησαν στη σύλληψή του, όπως αναφέρουν ιταλικά μέσα, σύμφωνα με τη Daily Mail. Όταν ο Sollai ρωτήθηκε από την αστυνομία γιατί δεν ανέφερε την εξαφάνιση της γυναίκας του, είπε ότι ήταν επειδή ο αδερφός της το είχε ήδη κάνει. Η αστυνομία απέκλεισε γρήγορα την αυτοκτονία και τον εκούσιο χωρισμό και εστίασε την έρευνά της στη σχέση της Deidda με τον σύζυγό της, ο οποίος φέρεται να έδωσε πολλές αντικρουόμενες καταθέσεις. 

Ο Sollai ισχυρίζεται ότι η σύζυγός του ήθελε λίγο χρόνο για να «σκεφτεί». Οι αστυνομικές αρχές έχουν στοιχεία που δείχνουν ότι το ζευγάρι είχε έναν άγριο τσακωμό πριν τη φερόμενη εξαφάνιση της 42χρονης. Παρά το γεγονός ότι δεν βρέθηκε πτώμα στην υπόθεση, ο Sollai συνελήφθη με κατηγορίες για φόνο την περασμένη εβδομάδα και παραμένει στη φυλακή. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι αθώος και ο δικηγόρος του, Κάρλο Ντεμούρτας, είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι επρόκειτο για ανθρωποκτονία».

Το σπίτι του ζευγαριού, όπου έμεναν μαζί από το 2012, καθώς και τα αυτοκίνητά τους έχουν κατασχεθεί από την αστυνομία.