Κοσμος

Ο Λευκός Οίκος διαψεύδει ότι ο Μπάιντεν έχει Πάρκινσον

Mε αφορμή την εμφάνιση του στο πρόσφατο ντιμπέιτ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τζο Μπάιντεν: Ο Λευκός Οίκος διαψεύδει ότι έχει Πάρκινσον

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν υποβάλλεται σε θεραπεία για τη νόσο του Πάρκινσον, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Λευκός Οίκος, μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι ένας γιατρός που ειδικεύεται στην ασθένεια αυτή είχε επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο οκτώ φορές τον τελευταίο χρόνο.

Οι ανησυχίες ότι ο Tζο Μπάιντεν μπορεί να πάσχει από μια- μη αναφερόμενη μέχρι στιγμής -ασθένεια έχουν αυξηθεί από τότε που ο πρόεδρος είχε μια κακή εμφάνιση στο ντιμπέιτ της 27ης Ιουνίου με τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ.

Οι New York Times ανέφεραν ότι τα αρχεία καταγραφής των επισκεπτών του Λευκού Οίκου δείχνουν ότι ο δρ Κέβιν Κάνναρντ, νευρολόγος που ειδικεύεται στις κινητικές διαταραχές και δημοσίευσε πρόσφατα μια εργασία για τη νόσο Πάρκινσον, επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο οκτώ φορές από το περασμένο καλοκαίρι έως την άνοιξη του τρέχοντος έτους.

Κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την επίσκεψη του δρ. Κάνναρντ, λέγοντας ότι ήθελε να σεβαστεί την ιδιωτική ζωή όλων των εμπλεκομένων για λόγους ασφαλείας. Η ίδια τόνισε ότι ο Μπάιντεν είχε επισκεφθεί νευρολόγο τρεις φορές που συνδέονται με τις ετήσιες ιατρικές εξετάσεις του και αρνήθηκε ότι ο πρόεδρος έχει Πάρκινσον.