Κοσμος

Η στιγμή που η φρεγάτα «Ψαρά» καταρρίπτει drone των Χούθι

H επίθεση πραγματοποιήθηκε στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η στιγμή που η φρεγάτα «Ψαρά» καταρρίπτει drone των Χούθι

Φρεγάτα «Ψαρά»: Η στιγμή που καταρρίπτει drone των Χούθι 

Η φρεγάτα «Ψαρά», στο πλαίσιο της επιχείρησης Aspides, παρείχε προστασία σε εμπορικό πλοίο, χρησιμοποιώντας τόσο το σύστημα antidrone, όσο και το πυροβόλο, έβαλε εναντίον τεσσάρων drones, σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανόνες Εμπλοκής, δύο εκ των οποίων καταρρίφθηκαν και τα άλλα απομακρύνθηκαν.

Σύμφωνα με το ολλανδικό ναυτικό, η επίθεση με drones πραγματοποιήθηκε στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας. Για την άμυνα, το πλήρωμα της φρεγάτας «Ψαρά» χρησιμοποίησε διάφορα οπλικά συστήματα και το πυροβόλο όπλο. Στη συνέχεια, η απειλή υποχώρησε και το φορτηγό πλοίο μπόρεσε να συνεχίσει το ταξίδι του με ασφάλεια.

Στο ελληνικό πολεμικό πλοίο κατά τη διάρκεια της επίθεσης επέβαιναν επίσης 3 μέλη του ολλανδικού προσωπικού, μεταξύ των οποίων και ο διοικητής George Pastoor. «Αυτή η επίθεση δείχνει ότι εξακολουθεί να είναι πολύ επισφαλής η ναυσιπλοΐα στην περιοχή αυτή. Με την ανάπτυξη μονάδων των χωρών της ΕΕ, είμαστε σε θέση να προστατεύσουμε τη ναυτιλία και να διατηρήσουμε την ελεύθερη διέλευση», τόνισε.

Σύμφων με το ΓΕΕΘΑ, πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, στον Κόλπο του Άντεν, η φρεγάτα, στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο και χρησιμοποιώντας τόσο το σύστημα antidrone, όσο και το πυροβόλο, έβαλε εναντίον τεσσάρων Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανόνες Εμπλοκής, δύο εκ των οποίων κατερρίφθησαν και τα άλλα απομακρύνθηκαν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.