Κοσμος

Η στιγμή που αεροπλάνο της British Airways χτυπήθηκε από κεραυνό (video)

Πόσο συχνό φαινόμενο είναι να χτυπηθεί ένα αεροπλάνο από κεραυνό;

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

British Airways: Αεροσκάφος χτυπήθηκε από κεραυνό - Πόσο συχνό φαινόμενο είναι να χτυπηθεί ένα αεροπλάνο από κεραυνό;

Πτήση της British Airways αναγκάστηκε να εκτραπεί, αφού χτυπήθηκε από κεραυνό όπως κατέγραψε κάμερα ενός εκ των επιβατών, ενώ κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο του Χίθροου.

Η πτήση BA 919 της British Airways από τη Στουτγκάρδη της Γερμανίας επρόκειτο να φτάσει στο Χίθροου στις 13:40 σήμερα.

Η στιγμή που αεροπλάνο της British Airways χτυπήθηκε από κεραυνό

Μόλις το αεροσκάφος ξεκίνησε την κάθοδο για προσγείωση, ο κεραυνός χτύπησε την άκρη του φτερού του, αναγκάζοντάς το να εκτραπεί προς το Γκάτγουικ, περίπου 25 μίλια μακριά.

Η British Airlines επιβεβαίωσε στο Sky News ότι η πτήση αντιμετώπισε «δυσμενείς καιρικές συνθήκες» χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Εκπρόσωπος της BA δήλωσε: «Ο αερομεταφορέας δεν έχει καμία σχέση με την πτήση: «Η πτήση εκτράπηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών».

Πόσο συχνό φαινόμενο είναι να χτυπηθεί ένα αεροπλάνο από κεραυνό;

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν «ισχυρές βροχές και καταιγίδες» με «συχνές αστραπές» σε πολλά μέρη της Αγγλίας την Κυριακή, συμπεριλαμβανομένου του Λονδίνου.

Το να χτυπηθούν αεροπλάνα από κεραυνό κατά τη διάρκεια μιας πτήσης δεν είναι τόσο ασυνήθιστο όσο πιστεύουν ορισμένοι ταξιδιώτες, δήλωσαν οι ειδικοί.

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας, ένα εμπορικό αεροσκάφος χτυπιέται από κεραυνό κατά μέσο όρο «μία ή δύο φορές το χρόνο».

«Είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα ώστε να έχουν αγώγιμες διαδρομές μέσα στο αεροπλάνο για να δέχονται το χτύπημα του κεραυνού και να διοχετεύουν τα ρεύματα», προσθέτει η ιστοσελίδα της.