Κοσμος

Επιστολή Μπάιντεν σε αμφισβητίες Δημοκρατικούς: Μοναδικό μέλημα η νίκη επί Τραμπ

42 μέρες πριν το συνέδριο του κόμματος

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Μπάιντεν: Επιστολή στους Δημοκρατικούς της Βουλής των Αντιπροσώπων

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σε επιστολή του προς τους Δημοκρατικούς του Κογκρέσου, στάθηκε σταθερός απέναντι στις εκκλήσεις να εγκαταλείψει την υποψηφιότητά του και ζήτησε να δοθεί «τέλος» στο εσωκομματικό δράμα σχετικά με το αν θα πρέπει να παραμείνει στην κούρσα μετά τις θλιβερές επιδόσεις του στο δημόσιο ντιμπέιτ.

Ο Μπάιντεν έγραψε στη δισέλιδη επιστολή του τη Δευτέρα ότι «το ερώτημα για το πώς θα προχωρήσουμε μπροστά είναι καλά διαμορφωμένο εδώ και πάνω από μία εβδομάδα. Και ήρθε η ώρα να τελειώσει». Τόνισε ότι το κόμμα έχει «μία δουλειά», η οποία είναι να νικήσει τον Νοέμβριο τον πιθανό υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές Ντόναλντ Τραμπ.

«Έχουμε 42 ημέρες για το συνέδριο των Δημοκρατικών και 119 ημέρες για τις γενικές εκλογές», ανέφερε ο Μπάιντεν στην επιστολή. «Οποιαδήποτε αποδυνάμωση της αποφασιστικότητας ή έλλειψη σαφήνειας σχετικά με το έργο που έχουμε μπροστά μας βοηθάει μόνο τον Τραμπ και μας βλάπτει. Ήρθε η ώρα να ενωθούμε, να προχωρήσουμε μπροστά ως ενιαίο κόμμα και να νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ».