Κοσμος

Προκαλεί ο Γκερτ Βίλντερς μετά την ήττα των Τούρκων στο Euro: «Να γυρίσετε στην Τουρκία»

Η ανάρτηση και το βίντεο που δημοσίευσε

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γκερτ Βίλντερς και Ταγίπ Ερντογάν
Η ανάρτηση του Γκερτ Βίλντερς μετά τον αποκλεισμό της Τουρκίας στο φετινό Euro © Χ/geertwilderspvv

Προκαλεί ο Γκερτ Βίλντερς μετά την ήττα των Τούρκων στο Euro: «Να γυρίσετε στην Τουρκία»

Την επίσκεψη Ερντογάν στο Βερολίνο και την ήττα της Τουρκίας δεν μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη ο Γκερτ Βίλντερς. Ο Ολλανδός πολιτικός ανάρτησε μια μάλλον χαιρέκακη και χλευαστική φωτογραφία, όπου απεικονίζεται ο ίδιος να γελά και δίπλα ο Ερντογάν περίλυπος να πιάνει το κεφάλι του.

Ο Ερντογάν παρηγόρησε τους παίκτες της Τουρκίας στα αποδυτήρια

Η Τουρκία ηττήθηκε το Σάββατο βράδυ στο Βερολίνο από την Ολλανδία με 2-1 και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση φτάνοντας έως και τους 8 του Euro 2024.

Παρά την ήττα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν κατέβηκε μετά το πέρας της αναμέτρησης στα αποδυτήρια της ομάδας για να παρηγορήσει και να συγχαρεί τους παίχτες του Βιτσέντσο Μοντέλα για την προσπάθεια και τη συνολική τους παρουσία στο τουρνουά.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2j8ta5qxq9l)

«Σας συγχαίρω για την απόδοση σας. Παρά την ήττα είστε οι πρωταθλητές μας», ανέφερε, σύμφωνα με ΜΜΕ της γειτονικής χώρας. Ο Ερντογάν στα αποδυτήρια έκανε χειραψία με όλους τους παίχτες, συμπεριλαμβανομένου του τιμωρημένου Μερίχ Ντεμιράλ.

Ο Βίλντερς είναι από τους πιο σκληρούς επικριτές του μεταναστευτικού-προσφυγικού προβλήματος και έχει μπει στο στόχαστρο ισλαμιστικών οργανώσεων.

Το κόμμα του (PVV/Κομμα για την ελευθερία) συμμετέχει από αρχές Ιουλίου σε πολυκομματικό κυβερνητικό συνασπισμό στην Ολλανδία.

Η ανάρτηση του Βίλντερς

Μάλιστα λίγο αργότερα ο Βίλντερς ανέβασε στον λογαριασμό του ένα βίντεο με έξαλλους Τούρκους οπαδούς σε κάποια ολλανδική πόλη να βρίζουν μετά το τέλος του αγώνα, καθώς γενικά είχαμε επεισόδια σε όλη τη χώρα, με τον ίδιο να απαντά: «... Γυρίστε στην Τουρκία, κανείς δεν σας κρατάει με το ζόρι εδώ. Αυτός είναι ο λόγος που το PVV είναι το μεγαλύτερο κόμμα στην Ολλανδία».

Υπενθυμίζεται ότι στην εξέδρα επισήμων του Βερολίνου, δίπλα στο προεδρικό ζεύγος, είχε λάβει θέση κι ο άλλοτε Γερμανός διεθνής, με τουρκικές ρίζες, Μεσούτ Οζίλ, που το 2014 είχε κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Nationalmannschaft, καθώς ο Ερντογάν είναι κουμπάρος του 35χρονου πρώην ποδοσφαιριστή.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.