Κοσμος

Boυλευτής των Εργατικών για φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές: Mπορείτε να τους πετάξετε έξω;

Καθώς η Τζες Φίλιπς έδινε ομιλία σε υποστηρικτές της μετά την εκλογή της

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Τζες Φίλιπς: Βουλευτής των Εργατικών αντιμέτωπη με όχλο υπέρ της Παλαιστίνης

Η εκλεγείσα βουλευτής των Εργατικών Jess Phillips χρησιμοποίησε την ομιλία της για να δηλώσει ότι η εκστρατεία της ήταν «αποτρόπαια» και ότι αντιμετώπισε τις «χειρότερες εκλογές» - καθώς πνίγηκε από τις αποδοκιμασίες και τα συνθήματα «Ελεύθερη Παλαιστίνη».

Η Τζες Φίλιπς από Μπέρμιγχαμ Γιάρντλεϊ δέχθηκε αποδοκιμασίες φιλοπαλαιστινιακούς υποστηρικτές αφού κέρδισε έναν ανεξάρτητο με μόλις 693 ψήφους.

«Καταλαβαίνω ότι μια ισχυρή γυναίκα που στέκεται απέναντί σας αντιμετωπίζεται με τέτοια επιφυλακτικότητα» πριν ζητήσει να πετάξουν έξω τον όχλο, δείχνοντάς τους και λέγοντας: «Μπορείτε να τους πετάξετε έξω;».

Την ίδια ώρα, ανεξάρτητοι υπέρ της Γάζας κέρδισαν έδρες στο Blackburn και στο Dewsbury & Batley. Οι Εργατικοί απέτυχαν να κερδίσουν στο Islington North, όπου ο πρώην ηγέτης τους, βετεράνος αριστερός και ένθερμος φιλοπαλαιστινιακός ακτιβιστής Τζέρεμι Κόρμπιν εξελέγη ως ανεξάρτητος.

Ενώ οι Εργατικοί έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να σταματήσουν οι μάχες στη Γάζα, έχουν επίσης υποστηρίξει το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί, προκαλώντας οργή σε ορισμένους από τους 3,9 εκατομμύρια μουσουλμάνους που αποτελούν το 6,5% του πληθυσμού της Βρετανίας.

Ο Στάρμερ έχει αντιμετωπίσει επικρίσεις επειδή μετατοπίστηκε μόνο σταδιακά προς την κατεύθυνση της έκκλησης για κατάπαυση του πυρός. Το Εργατικό κόμμα παρότι έχει δεσμευτεί να αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος, δεν έχει καθορίσει ένα οριστικό χρονοδιάγραμμα για να το πράξει.

Μια δημοσκόπηση της Savanta τον περασμένο μήνα διαπίστωσε ότι το 44% των μουσουλμάνων ψηφοφόρων κατέταξε τη σύγκρουση ως ένα από τα πέντε κορυφαία ζητήματα και, από αυτούς, το 86% δήλωσε ότι θα εξέταζε το ενδεχόμενο να υποστηρίξει έναν ανεξάρτητο υποψήφιο για το θέμα.

Με πληροφορίες από Daily Mail