Κοσμος

Ο ντράμερ των Blur, Ντέιβ Ρόουντρι δεν κατάφερε να εκλεγεί στο βρετανικό κοινοβούλιο

Ήταν υποψήφιος με τους Εργατικούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ντράμερ των Blur, Ντέιβ Ρόουντρι δεν κατάφερε να εκλεγεί στο βρετανικό κοινοβούλιο
© James Manning/PA Images via Getty Images/Ideal Image

Βρετανικές εκλογές: Ο ντράμερ των Blur, Ντέιβ Ρόουντρι δεν κατάφερε να εκλεγεί 

Ο ντράμερ των Blur, Ντέιβ Ρόουντρι απέτυχε στην προσπάθειά του να γίνει μέλος του Κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου μετά τις βρετανικές εκλογές.

Ο Ράουντρι αντιπροσώπευε το κεντρώο Εργατικό Κόμμα στην περιφέρεια του κεντρικού Σάσσεξ, μακροχρόνιο προπύργιο του Συντηρητικού Κόμματος. Η έδρα πήγε στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, ένα άλλο κεντρώο κόμμα, το οποίο απομάκρυνε τους Τόρις για πρώτη φορά από την ίδρυση της εκλογικής περιφέρειας το 1974.

Ο Ρόουντρι συγκέντρωσε περίπου το 17% των ψήφων και κατέλαβε την τρίτη θέση και η Άλισον Ελίζαμπεθ Μπένετ είχε ποσοστό 39% και εξελέγη.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο οι Εργατικοί κέρδισαν, παίρνοντας την εξουσία για πρώτη φορά από το 2010. Ο Ντέιβ Ρόουντρι κέρδισε τις πρώτες του τοπικές εκλογές το 2017 καταλαμβάνοντας μια έδρα στο περιφερειακό συμβούλιο του Νόρφολκ, από το οποίο αποχώρησε το 2021, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις εθνικές εκλογές τόνισε ότι οι Τόρις έχουν ξεμείνει από ιδέες και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες έχουν ξεμείνει από ενέργεια προσθέτοντας ότι θέλει να κάνει πραγματικότητα το όραμα που έχει τόσο απεγνωσμένα ανάγκη η περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.