Κοσμος

Ποια είναι η 50χρονη Βικτόρια Στάρμερ, η νέα πρώτη κυρία της Βρετανίας

Γνωστή με το χαϊδευτικό «Λαίδη Βικτόρια»

Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

H 50χρονη Βικτόρια Στάρμερ είναι η νέα πρώτη κυρία της Βρετανίας

Ο Κιρ Στάρμερ και η σύζυγός του, Βικτόρια Στάρμερ , είναι οι νέοι ένοικοι του Νο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ μετά τις εκλογές στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο νέος πρωθυπουργός της χώρας και η νέα πρώτη κυρία θα μετακομίσουν σύντομα στην πρωθυπουργική κατοικία μετά τη συντριπτική επικράτηση των Εργατικών έναντι των Συντηρητικών του Ρίσι Σούνακ.

Ο Στάρμερ μετέβη στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπου και έλαβε εντολή από τον βασιλιά Κάρολο να σχηματίσει κυβέρνηση, ενώ στη συνέχεια έφτασε στην Ντάουνινγκ Στριτ με τη σύζυγό του στο πλευρό του.

Βικτόρια Στάρμερ: Ποια είναι η νέα πρώτη κυρία της Βρετανίας

Η Βικτόρια Στάρμερ, γνωστή με το χαϊδευτικό «Λαίδη Βικτόρια», είναι κόρη ενός Πολωνο-Εβραίου, ενώ η μητέρα της ασπάστηκε τον ιουδαϊσμό. Σπούδασε Νομική και Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ και είναι χορτοφάγος.

Είναι πρώην δικηγόρος, η οποία άφησε τη νομική για να εργαστεί στην επαγγελματική υγεία για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS), αναλαμβάνοντας έναν ρόλο που λατρεύει. Μάλιστα, θα συνεχίσει να εργάζεται κανονικά και μετά την εκλογή του συζύγου της.

Γέννημα-θρέμμα Λονδρέζα, η Βικτόρια Στάρμερ μεγάλωσε στο Gospel Oak, στα βόρεια της βρετανικής πρωτεύουσας, σε μικρή απόσταση από το σπίτι του ζευγαριού όπου έμεναν με τα δύο παιδιά τους.

Η γνωριμία και η σχέση της Βικτόρια με τον Κιρ Στάρμερ

Οι δύο τους γνωρίστηκαν όταν ήταν ακόμη δικηγόροι, αλλά η πρώτη τους γνωριμία δεν πήγε και πολύ καλά. Μίλησαν στο τηλέφωνο για κάποια έγγραφα, τη ρώτησε γι' αυτά, και λίγο πριν κλείσει το τηλέφωνο, την άκουσε να λέει στους συναδέλφους της: «Ποιος στο διάολο νομίζει ότι είναι;».

Ωστόσο, ο Στάρμερ στη συνέχεια ζήτησε να βγουν ραντεβού σε μια παμπ στο Κάμντεν. Από εκεί ξεκίνησε η σχέση τους και το ζευγάρι παντρεύτηκε τελικά το 2007.

© ΕΡΑ/NEIL HALL

Λίγα είναι γνωστά για την 50χρονη Βικτόρια Στάρμερ, η οποία προτιμά να κρατά χαμηλό προφίλ και να βρίσκεται μακριά από το επίκεντρο της προσοχής.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες πρώτες κυρίες, όπως η σύζυγος του Ρίσι Σούνακ, Ακσάτα Μούρτι, η Βικτόρια δεν αγαπά ιδιαίτερα τα φώτα της δημοσιότητας και την πολιτική.

Οι δημόσιες εμφανίσεις της είναι μετρημένες στα δάχτυλα, ενώ απείχε ακόμη και από την προεκλογική εκστρατεία του συζύγου της, επιλέγοντας να κρατήσει μια πιο διακριτική στάση. Δεν έχει δώσει συνεντεύξεις και σκοπεύει να συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο και μετά την εκλογή του συζύγου της.

© ΕΡΑ/ADAM VAUGHAN

Ωστόσο, ακόμη και οι λιγοστές εμφανίσεις της στο πλευρό του συζύγου της έγιναν θέμα συζήτησης. Το ζευγάρι εμφανίστηκε στο επίσημο δείπνο του βασιλιά Καρόλου προς τιμήν του Ιάπωνα αυτοκράτορα, στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Εκεί η Βικτόρια έκανε μια λαμπερή αλά Χόλιγουντ εμφάνιση με ιβουάρ φόρεμα με παγιέτες και κάπα, εντυπωσιάζοντας τους πάντες. Το 2022 είχε παρακολουθήσει την παρέλαση για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ, καθισμένη πίσω από την Κέιτ Μίντλετον και τα παιδιά της.

Τις τελευταίες ημέρες έκανε εμφανίσεις στο πλευρό του συζύγου της, επιδεικνύοντας το απλό, ανεπιτήδευτο στιλ της. Συχνά επιλέγει φορέματα σε άλφα γραμμή ή παντελόνι με σακάκι.

Φαίνεται πως αγαπά τα χρώματα και ιδιαίτερα το κόκκινο και το πορτοκαλί, το οποίο επέλεξε να φορέσει κατά τις τελευταίες της εμφανίσεις.

Άλλωστε, το κόκκινο ήταν το χρώμα της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος των Εργατικών. Μάλιστα, στην τελευταία της εμφάνιση, μπαίνοντας στην πρωθυπουργική κατοικία, επέλεξε ένα midi, αέρινο φόρεμα στο χρώμα της παπαρούνας.