Κοσμος

Σκάνδαλο στη Γαλλία για τον θάνατο δύο παιδιών από μολυσμένες πίτσες

Σε ποια γνωστή εταιρεία τροφίμων ασκήθηκε δίωξη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Γαλλία: Σκάνδαλο με τον θάνατο δύο παιδιών από μολυσμένες πίτσες – Ασκήθηκε δίωξη κατά της Nestlé France

Η γαλλική θυγατρική εταιρεία της Nestlé κατηγορείται για μια υπόθεση με μολυσμένες πίτσες που θεωρείται ότι οδήγησαν στον θάνατο δύο παιδιών, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Δίωξη ασκήθηκε στη Nestlé France για μολυσμένες πίτσες

Εναντίον της μονάδας, η οποία διαχειρίζεται το εργοστάσιο στη βόρεια Γαλλία που παρασκεύασε τις κατεψυγμένες πίτσες Fraîch'Up της Buitoni καθώς και της Nestlé France, ασκήθηκε δίωξη αυτή την εβδομάδα, όπως σημείωσε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της χωρίς να αναφέρεται σε λεπτομέρειες.

Γάλλοι εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα τον Μάιο του 2022 για ακούσια ανθρωποκτονία και ακούσια πρόκληση βλάβης αφού πολλοί πελάτες αρρώστησαν έχοντας καταναλώσει παρτίδες της κατεψυγμένης πίτσας Buitoni Fraîch'Up μολυσμένες με το βακτήριο E. coli.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε σήμερα ότι οι εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες κατά της Nestlé France και της Societe des Produits Alimentaires de Caudry, της θυγατρικής που επιβλέπει το εργοστάσιο όπου παρασκευάστηκαν οι μολυσμένες πίτσες. Η Nestlé ανέστειλε την παραγωγή των μολυσμένων προϊόντων τον Μάρτιο του 2022.

Η Nestlé France σκοπεύει να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες της

Τον Φεβρουάριο του 2022, οι υγειονομικές αρχές ειδοποιήθηκαν από την επανεμφάνιση κρουσμάτων νεφρικής ανεπάρκειας σε παιδιά, που συνδέονται με τη μόλυνση από το βακτήριο Escherichia coli. Δύο παιδιά πέθαναν από τη μόλυνση με το βακτήριο Escherichia coli και πενήντα έξι άλλα υπέστησαν αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο, το οποίο προσβάλλει τα νεφρά.

Το κατηγορητήριο είναι προκαταρκτικό, δηλαδή υπάρχει έρευνα σε εξέλιξη και δεν έχει ληφθεί απόφαση. «Η Nestlé France σκοπεύει να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες της στην υπόθεση. Ελπίζουμε αυτές οι νομικές διαδικασίες να βοηθήσουν στην πλήρη αποσαφήνιση των συνθηκών αυτού του δραματικού γεγονότος και σε κάποια παρηγοριά για τα θύματα και τις οικογένειές τους», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Το σκάνδαλο επηρέασε δεκάδες ανθρώπους το 2022. Ένα χρόνο αργότερα, η Nestlé κατέληξε σε συμφωνία για την αποζημίωση 63 θυμάτων και των οικογενειών τους.