Κοσμος

Η εγγονή του Ντίσνεϊ παγώνει τις δωρεές στους Δημοκρατικούς ζητώντας να αποσυρθεί ο Μπάιντεν

Ποιοι άλλοι την έχουν ακολουθήσει

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τζο Μπάιντεν: Η εγγονή του Γουόλτ Ντίσνεϊ παγώνει τις δωρεές ζητώντας να αποσυρθεί 

Παρότι ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι δεν αποσύρεται, μια μεγάλη μερίδα μεγάλων Δημοκρατικών δωρητών ζητά να θέσει εαυτόν εκτός κούρσας.  

Την Πέμπτη, η Αμπιγκέιλ Ντίσνεϊ - κληρονόμος της περιουσίας της οικογένειας Ντίσνεϊ και μεγάλη δωρήτρια του κόμματος - ανακοίνωσε ότι σταματά τις δωρεές της μέχρι ο Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί. «Αυτό είναι ρεαλισμός, όχι ασέβεια», δήλωσε στο CNBC, προσθέτοντας ότι «αν ο Μπάιντεν δεν παραιτηθεί, οι Δημοκρατικοί θα χάσουν. Γι' αυτό είμαι απολύτως βέβαιη. Οι συνέπειες της ήττας θα είναι πραγματικά τρομερές».

Στη δήλωσή της, η Ντίσνεϊ είπε ότι η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις θα μπορούσε να είναι ένας εναλλακτικός υποψήφιος για να νικήσει τον Τραμπ. Προς το παρόν, η Ντίσνεϊ αντιπροσωπεύει μια μειοψηφία δωρητών, αλλά στο πλαίσιο της εκστρατείας του Μπάιντεν βρίσκεται σε εξέλιξη μια σαφής και συντονισμένη προσπάθεια να κατασταλεί ο πανικός μεταξύ των χρηματοδοτών της εκστρατείας.

Τη Δευτέρα, η προεκλογική εκστρατεία πραγματοποίησε μια βιαστικά προγραμματισμένη κλήση με εκατοντάδες κορυφαίους δωρητές των Δημοκρατικών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σύμφωνα με το Reuters και το Associated Press, ένα άλλο τηλεφώνημα με περίπου 40 κορυφαίους δωρητές κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου κατέληξε σε ένταση αφού ο διευθυντής της εκστρατείας του Μπάιντεν ρωτήθηκε αν η θα κάνει επιστροφή χρημάτων αν ο Μπάιντεν δεν κατέβει υποψήφιος.

Σύμφωνα με το CNBC, ο φιλάνθρωπος Gideon Stein θα διακόψει σχεδόν το σύνολο των προγραμματισμένων δωρεών ύψους 3 εκατ. δολαρίων. «Σχεδόν κάθε μεγάλος δωρητής με τον οποίο μίλησα πιστεύει ότι χρειαζόμαστε έναν νέο υποψήφιο προκειμένου να νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε ο Στάιν.

Την Τετάρτη, ο Reed Hastings, συνιδρυτής του Netflix και μεγαλοχορηγός του Δημοκρατικού Κόμματος, προσχώρησε στις εκκλήσεις προς τον Mπάιντεν να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα. Ο Hastings και η σύζυγός του, Patty Quillin, υπήρξαν υποστηρικτές του Δημοκρατικού Κόμματος, δωρίζοντας περισσότερα από 20 εκατομμύρια δολάρια τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένου περίπου 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων στον Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του 2020, σύμφωνα με τους New York Times.

Πηγή: Guardian/Reuters